Україна

Перша ліга

Відбулась чергова ХХІV Конференція ПФЛ

19 червня у Будинку футболу в Києві відбулась чергова ХХІV Конференція ПФЛ. Серед почесних гостей, які були запрошені на це засідання, були представники ФФУ: перший віце-президент Олександр Бандурко, виконавчий директор Володимир Генінсон, співголова Комітету професіонального футболу Віктор Дердо, а також голова ВСПФУ Ігор Гатауллін.

Pfl.ua

2015-06-20 11:37

Вони подякували всім присутнім за проведений сезон, за активну та професійну роботу в клубах і побажали в майбутньому сезоні не зупинятися на досягнутому.

Далі слово взяв президент ПФЛ Сергій Макаров, який підвів підсумки сезону і відповів на всі запитання, що виникли у присутніх під час його доповіді. Після цього було затонуто тему безпеки на стадіонах в майбутньому сезоні і керівництво Федерації футболу запевнило, що в цьому напрямку ведеться постійна і кропітка робота разом із МВС та вболівальниками.

Наступним пунктом порядку денного Конференції було отримання клубами членства в ПФЛ, а також вихід та виключення клубів з її складу. Залишають Професіональну футбольну лігу після цього сезону шість клубів: ФК «Олександрія» (як переможець першої ліги переходить у Прем’єр-лігу), «НПГУ-Макіїввугілля» (Макіївка), «Сталь Алчевськ, «Сталь» Дніпродзержинськ (в зв’язку з об’єднанням з ФК «Металург» Донецьк), «Шахтар» Свердловськ та «Шахтар-3» Донецьк.

Атестати клубів ПФЛ і членство в організації отримали наступні клуби: перша ліга – «Авангард» Краматорськ (поновлює виступи у цьому дивізіоні), «Іллічівець» Маріуполь (перейшов з Прем’єр-ліги); друга ліга – «Арсенал» Київ, «Барса» Суми, «Інгулець» Петрово, «Колос» Ковалівка, «Мир» Горностаївка. «Нікополь-НПГУ» Нікополь (замість «НПГУ-Макіїввугілля»). Слід додати, що клуб «Верес» Рівне отримав можливість пройти процедуру атестації в порядку виключення, а в разі позитивного результату він розпочне сезон у змаганнях серед команд клубів другої ліги. 

Після цього делегатами було затверджено склад учасників та формат проведення чемпіонатів України з футболу серед команд клубів першої та другої ліг сезону 2015/16. У першому дивізіоні виступатиме 16 клубів, а у другому – 14.

Надалі було затверджено Регламент і план-календар Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів ПФЛ сезону 2015/16. Базовим днем першого туру в обох лігах буде 26 липня.

В кінці чергової ХХІV Конференції адміністрація ПФЛ нагородила лауреатів сезону 2014/15.

pfl.ua