Україна

Прем'єр-ліга

Зоря – Ворскла 1:0. Україна, 18-й тур. Звіт

Переможний гол для господарів у першому таймі забив зимовий новачок Яков Башич, а червону картку в складі гостей після перерви отримав Ілля Крупський.

2024-02-26 16:14

Перший весняний тур після довгої зимової перерви – це завжди цікаво.  Цікаво, як виглядає «Ворскла», яка відпустила Віктора Скрипника в «Металіст 1925» і довірилася Сергію Долганському, під керівництвом якого полтавці провели візуально дуже непогані збори.

Цікаво, як почувається кризова «Зоря», яка взимку обійшлася без серйозного підсилення, але все з тими ж скандалами, що постійно супроводжують клуб.

Матч проходив у Житомирі і розпочався на годину пізніше через повітряну тривогу.

У Полтави гру через дискваліфікацію пропускали Скляр і Степанюк, з травмами Чеснаков та Якубу, тому стартовий склад вийшов досить експериментальним. Бацула та Пердута – два центрбеки, у центрі трикутник Сіссоко, Толі та Феліпе, вінгерами М'якушко та Кане та Ковталюком на фланзі.

У «Зорі» з новачків вийшов у старті хорватський опорник Башич і бразильський захисник Жуніор, який повернувся до луганського клубу після деякої перерви. Трійку атакерів склали Антюх, Кмрюханцев та Герреро.

Загалом на гру візуально дивитися було приємно – зелений газон, яскраве сонечко, футбол… Ще б були уболівальники на трибунах і не було б у світі москалів – була б повна ідилія.

Суперники ж на полі грали не те щоб погано, скоріше акуратно. Команди пристосовувалися один до одного, намагалися атакувати, але акуратно, з огляду на тили. Досить рівна гра у першому таймі з деякою ігровою перевагою «Ворскли», яку, втім, до ударів полтавці майже не доводили.

Так, напевно, і дограли б до перерви з нулями на табло, однак перший кутовий «Зорі» на 37-й хвилині став гольовим – у Герреро після навісу удар відверто не вдався, проте м'яч прилетів до Башича, який з метра головою переправив у сітку. Офсайду немає, 1:0, перший гол хорвата у його першому матчі в УПЛ.

До перерви «Ворскла» відповіла ударом Феліпе у поперечину. Рахунок при цьому не змінився, і команди пішли відпочивати із мінімальною перевагою луганчан.

Через чотири хвилини після старту другого тайму Чурко не зміг продовжити гру і його замінив Мічін, який ледь не відзначився у першій ж атаці, пробиваючи у кут – Ісенко перевів на кутовий. Після розіграшу стандарту Петар пробивав вдруге, але повз ворота. На 58-й хвилині знову не пощастило Герреро – м'яч після удару з ліній штрафного влучив у дальню стійку і вилетів у поле.

В середині тайму Крупський грубо зіграв проти Антюха, який після цього довго лежав на газоні і стогнав. Шандор показав Іллі «гірчичник», однак вирішив переконатись у правильності свого рішення. Після консультацій з VAR пішов сам дивитись епізод і... виписав гравцю Ворскли червону картку, залишивши полтавців у меншості.

На останній хвилині Коваль здивував зворотною заміною Мічіна, який вийшов по перерві. Герреро був настільки незадоволений тим, що його прибрали з поля, що заробив попередження за свої нерви (панамець активно махав руками, висловлюючи претензії всім і вся за свій нефарт).

ЗОРЯ – ВОРСКЛА – 1:0
Гол:
Башич (37).
Зоря: Сапутін, Бутко, Джордан, Батагов, Жуніор Рейс (Боль, 89), Башич, Чурко (Мічін, 49), Мишньов, 89), Яцик, Антюх (Бугай, 71), Герреро (Волошин, 89), Кирюханцев.
Ворскла: Ісенко, Крупський, Пердута, Бацула, Корнієнко, Сіссоко (Хрипчук, 84), Толі (Челядін, 62), Феліпе, Мякушко (Галас, 84), Кане (Нестеренко, 62), Ковталюк (Павлюк, 74).
Попередження: Чурко (29), Герреро (90) – Мякушко (17), Сіссоко (39), Кане (43), Ковталюк (47), Крупський (63), Феліпе (90+4).
Вилучення: Крупський (70).

ua-football.com