Україна

Прем'єр-ліга

Ігор Суркіс: «Це був не жарт, що Шапаренко коштує 300 мільйонів»

Президент «Динамо» Ігор Суркіс в етері «Профутбол Digital» висловив свою думку щодо трансферної вартості півзахисника команди Миколи Шапаренка, а також розповів, про що він говорив із Мірчею Луческу під час матчу чемпіонату України з «Поліссям».

2024-04-23 17:35

– Ігорю Михайловичу, така яскрава перемога над «Полісся» важлива для вас чи ви більше думаєте про відставання від «Шахтаря» у турнірній таблиці?
– Перш за все, я дивлюсь на те, як команда прогресує. В команді грають молоді хлопці. На цей поєдинок приїхав Мірча Луческу, і мені було цікаво, як він бачить цю ситуацію. Він мені сказав, що команда явно прогресує. Футболісти повинні грати і прогресувати, а на турнірну таблицю ми будемо дивитись наприкінці сезону.

– Чому Луческу вирішив відвідати матч?
– Містер вирішив подивитись, як грає команда, йому це цікаво. Він дав цим молодим хлопцям дорогу у великий футбол. Футбол така справа: є результат – добре, немає результату... Луческу зробив цей крок сам. Я хочу наголосити, що він розумів, що йому потрібно було піти, щоб команда прогресувала. Він дуже розумна і мудра людина, яка у футболі дуже багато років. Я дуже вдячний йому за все, що він зробив для «Динамо».

– Хто, на його думку, добився найбільшого прогресу?
– Йому сподобались: Шапаренко, Михавко, Попов. Але він не виокремлював когось особливо. Дуже додав Ванат, Ярмоленко – це Ярмоленко – його присутність на полі має для нас велике значення. І він буде тільки додавати.

– Певний час тому ви сказали, що Шапаренко коштує 300 мільйонів. Це певним чином був жарт?
– Це був не жарт. Я прочитав, що Судаков коштує 150 мільйонів. Можливо. Але якщо Судаков коштує 150 мільйонів, то Шапаренко, коли набере свої оптимальні кондиції, тоді коштує 300.

– Це була ваша перша зустріч з Луческу в цьому році?
– Ми бачились раніше – він приїздив на збори команди у Туреччині. Луческу дуже цікавиться тим, як прогресує команда. Ми в дуже хороших стосунках, і ми дуже цивілізовано з ним завершили співпрацю.

– Зараз багато говорять про стимуляцію суперників третьою стороною. Яке ваше ставлення, як керівника клубу, до цього?
– Я не знаю, хто кого стимулює. Я знаю одне: ми не повинні втрачати свої очки. А розмови щодо стимуляції – я про це нічого не знаю. Якщо буде заборонена стимуляція? Значить, так буде. На поле виходять 22 футболісти, які грають за свою зарплату. Ми повинні давати премії своїм гравцям, а не когось стимулювати.

dynamo.kiev.ua