Україна

Прем'єр-ліга

Львів – Карпати – 1:1. Україна, 23-й тур. Звіт

Порівняно із минулим матчем головний тренер «Карпат» Роман Санжар зробив кілька змін у стартовому складі. З перших хвилин на поле вийшли одразу два дебютанти – Олексій Сич та Володимир Танчик. 

2020-03-14 16:30

Також повернувся у гру Єгор Назарина, який у попередньому поєдинку відбував дискваліфікацію. Натомість замість дискваліфікованого Матара Діейє вийшов Александру Бойчук.

Перший момент у зустрічі створили номінальні господарі поля. Ренан пробіг з м’ячем декілька метрів та завдав удару, однак круглий пролетів повз ворота. Карпатівці відповіли своєю атакою – Танчик подав з правого флангу, а Бойчук намагався головою переправити м’яч у ворота суперника – не точно. «Леви» продовжували тиснути і шанс відзначитись з’явився у 18-річного дебютанта Сича. Хавбек наважився на удар з-за меж штрафного майданчика, але Богдан Сарнавський перевів м’яч на кутовий. Наступний шанс знову створили підопічні Романа Санжара. Цього разу Бойчук з лівої пробивав по воротах «містян» – стійка!

Та все ж карпатівці зуміли втілити свою перевагу у забитий гол. Танчик віддав блискучу розрізну передачу на Марвіна Мартінса, а той справа прострілив у воротарський майданчик на Бойчука. Нападника на мить випередив центральний захисник ПФК «Львів» Антон Братков, який і спрямував «шкіряного» у власні ворота – 0:1. Саме за такого рахунку команди пішли на перерву.

На старті другого тайму підопічні Єгіше Мелікяна заробили право на штрафний удар – з ударом Алваро впорався Олег Кудрик та відвів загрозу від власних володінь. Практично у наступній атаці ПФК «Львів» зумів зрівняти рахунок. Ренан скористався помилкою нашого центрального захисника Андро Гіоргадзе і віддав передачу на Яковеллі, який головою переправив круглого у сітку воріт «зелено-білих» – 1:1.

Карпатівці відреагували миттєво – Дмитро Кльоц зробив класну подачу з правого флангу, а Бойчук виграв боротьбу у захисників суперника та пробив вище воріт. Наступний шанс втратив Геннадій Пасіч, який завдавав удару з меж штрафного майданчика – м’яч пролетів в декількох сантиметрах від стійки. Далі був удар Назарія Нича, з яким впорався Кудрик. Після цього пробивав головою Владислав Приймак – повз ворота.

Кінцівка матчу подарувала справжню драму. Спочатку карпатівці заробили право на пенальті – Сабіно сфолив на Притулі. Футбольний вирок взявся реалізовувати Назарина, однак Сарнавський відбив одинадцятиметровий удар. А в наступній атаці пенальті заробили номінальні господарі. Крім того, Геннадій Пасіч отримав другу жовту картку та покинув поле. До м’яча підійшов Микита Татарков, але Кудрик парирував удар гравця ПФК «Львів». Отож, львівське дербі завершується нічиєю – 1:1.

ЛЬВІВ – КАРПАТИ – 1:1
Голи:
Яковеллі (50) – Братков, 27 (авт.).
На 86-й хвилині Назарина не реалізував пенальті (воротар).
На 88-й хвилині Татарков не реалізував пенальті (воротар).
Львів: Сарнавський, Яковеллі (Велвес, 82), Татарков, Ренан (Нич, 63), Братков, Приймак, Борзенко, Бопесу (Богунов, 62), Гончар, Сабіно, Алваро.
Карпати: Кудрик, Т. Халл, Гіоргадзе, Г. Пасіч, Мартінс (Притула, 75), Сич (Деда, 70), Назарина, Танчик, Лях, Кльоц, Бойчук.
Попередження: Сабіно (85), Приймак (89) – Бойчук (3), Халл (30), Кльоц (49), Г.Пасіч (83).
Вилучення: Г.Пасіч (87, друге попередження).

fckarpaty.com