Україна

Прем'єр-ліга

Чорноморець – Олександрія 1:2. Україна, 5-й тур. Звіт Ковальця

«Чорноморець» так і не зумів здобути свою першу перемогу у поточному чемпіонаті. До того ж команда Романа Григорчука у поєдинку із «Олескандрією» зазнала третьої поразки…

2022-10-02 17:28

Поєдинок розпочався у найкращих традиціях українського футболу: багато боротьби та майже повна відсутність моментів. На старті матчу запам'яталась порвана футболка Джеймса у боротьбі з кимось з гравців «Олександрії». Єдиний по-справжньому гострий момент виник на 40-й хвилині: Максим Брагару змістився з лівого флангу та пробив у дальній кут – трохи неточно.

На початку другого тайму одесити залишились у меншості, коли Дмитро Непогодов вийшов зі штрафного на перехоплення м'яча та зіграв рукою. «Олександрія» не змогла реалізувати штрафний з близької відстані – Сергій Рибалка пробив у стінку. Одразу біля воріт одеситів виник ще один момент – після подачі кутового Євген Паст відбив м'яч, той впав на поперечку. Метушня в штрафному так нічим не завершилась, окрім травми Паста – голкіпер змінив вилученого Непогодова та зіграв не більше п’яти хвилин. Довелось вимушено випускати третього голкіпера, Данила Варакуту.

На 67-й хвилині «Чорноморець» претендував на пенальті, але арбітр не повівся на симуляцію Путрі, нагородивши гравця жовтою карткою. А через чотири хвилини «Олександрія» відкрила рахунок у зустрічі: Вікентій Волошин прострілив на дальню стійку, Джеймс затримався та залишив Дениса Мірошниченка в грі. Той без проблем розстріляв голкіпера з кількох метрів.

На 79-й хвилині «моряки» раптово відігралися. Брагару першим встиг на відскок від Рибалки та з лінії штрафного пробив з лету – голкіпер трохи не дотягнувся. «Олександрія» відповіла гострим моментом Цурікова, який вийшов на побачення із голкіпером, але Варакута врятував. Проте гості таки вирвали перемогу: Вікентій Волошин прострілив, а Кирило Ковалець вдало підставив ногу. Вже другий асист вихованця «Динамо» у цьому матчі.

Таким чином, «Олександрія» набрала 10 очок та піднялась на четверте місце, а «Чорноморець» з двома балами залишився передостаннім.

ЧОРНОМОРЕЦЬ – ОЛЕКСАНДРІЯ – 1:2
Голи:
Брагару (79) – Мірошниченко (71), Ковалець (83).
Чорноморець: Нєпогодов, Селін, Джеймс, Єрмаков (Салюк, 90+1), Путря (Кузик, 90+1), Політило, Плакса (Наумець, 59), Бобко, Брагару, Юсов, Бадібанга (Паст, 51, Варакута, 57).
Олександрія: Білик, Цуріков, Бабогло, Дячук, Копина (Мірошниченко, 37), Рибалка, Дришлюк, Демченко (Ковалець, 81), Кожушко (Волошин, 68), Кобзар (Третяков, 68), Калітвінцев.
Попередження: Путря (67) – Мірошниченко (60), Волошин (86).
Вилучення: Нєпогодов (49).

footclub.com.ua