Україна

Прем'єр-ліга

Львів – Колос 0:2. Україна, 15-й тур. Звіт

На «Арені Львів» ковалівський «Колос» завдяки дублю Павла Оріховського здобув перемогу і піднявся на 6-е місце, випередивши «Ворсклу».

2021-02-20 21:40

Стартові хвилини двобою були доволі неоднорідними. Ігрова ініціатива раз по раз змінювала команду-власницю. Було багато справжньої чоловічої боротьби в центрі поля. Колективи приглядалися одне до одного та опрацьовували різні варіанти розвитку власних атак. За такого стану справ цілком логічно, що небезпечні гольові епізоди не виникали взагалі.

Першу нагоду для того, щоб розмочити нулі у рахунку, мали господарі. На 15-й хвилині у центрі уваги був Шина. Бразилець намагався дотягнутися до щільного прострілу з флангу від Ернеста, але як слід підлаштуватися таки не зміг. М’яч пролетів вище воріт.

Наступного по-справжньому гострого епізоду довелося чекати аж до 33-ї хвилини. Саме тоді голом вдалося відзначитись «Колосу». Ковалівці результативно розіграли кутовий. Чурко подав, Оріховський вдало підставив голову. Як з’ясувалося, у такій простоті успіх якраз і крився.

Опісля забитого м’яча, варто відзначити, впевненіше почали діяти саме гості. Підопічні Руслана Костишина взяли футбольну сферу під свій контроль. «Синьо-золоті леви» були змушені активно працювати у відборі. У вище згаданих ролях колективи так і завершили перший тайм, при цьому додатково не відзначившись.

Другий тайм активніше розпочав колектив господарів. Основну погоду на полі робили бразильські легіонери «Львова». На 47-й хвилині Альваро, накрутивши на фланзі кількох опонентів, виконував подачу. М’яч зрізався з ноги і вийшов підступний удар за комірець Волинцю. Фортуна в епізоді була на боці «Колоса». «Круглий» опустився на поперечину та покинув межі поля.

Ковалівці відповіли за декілька миттєвостей. Богданов пробивав зі штрафного, але потужному пострілу до цілі бракло кількох десятків сантиметрів. Надалі від обох команд стартував бадьорий футбол, який, безперечно, викликав схвальні відгуки серед глядачів на трибунах. Красивих технічних елементів та швидких атак дійсно не бракувало.

Важко було спрогнозувати, хто за такого перебігу подій зуміє відзначитись першим. Гольові нагоди були як в одних, так і в других. Як би там не було, а щастя має той, хто свої моменти реалізовує. Втілити це у реальність першим зумів колектив Руслана Костишина. Чурко у штрафному майданчику львів’ян зібрав на собі кількох захисників і грамотно наткнувся на ногу Міхоубі. Арбітр без сумнівів вказав на позначку. Вирок холоднокровно реалізував Оріховський. Опісля цього «Львів» кинув до переду усі сили. Таким чином свої шанси для взяття воріт суперника з’явилися почергово у Ренана, Фране, Нича та Захарківа. З усім пострілами «городян» Волинець, втім, впорався.

Шанс на принаймні на гол престижу підопічні Віталія Шумського мали у компенсований арбітром час. Господарі заробили пенальті на 90+5-й хвилині. З «точки» Ренан, тим не менш, був не таким успішним як його візаві з «Колоса». Опісля відбитого воротарем пенальті пролунав фінальний свисток рефері.

ЛЬВІВ – КОЛОС – 0:2
Голи:
Оріховський (33, 74, з пенальті).
На 90+5-й хвилині Ренан не реалізував пенальті (воротар).
Львів: Костик, Якімець, Міхобі (Романчук, 83), Махмутовіч, Ременяк, Сабіно, Брікнер (Чір’як, 46), Ернест (Семенів, 29; Нич, 46), Альваро (Захарків, 77), Шина, Ренан.
Колос: Волинець, Кравченко, Гавриш, Новак, Чорноморець, Богданов (Мілько, 78), Задоя, Чурко (Ільїн, 75), Антюх (Данфа, 85), Оріховський (Костишин, 76), Лисенко.
Попередження: Альваро (21), Махмутовіч (64), Нич (66) – Чурко (45+6), Ільїн (78), Лисенко (88).

pfclviv.com