Україна

Прем'єр-ліга

Верес – Кривбас 0:2. Україна, 22-й тур. Звіт

Підопічні Юрія Вернидуба, як і очікувалося, здобули три очки у Рівному, але перемога дісталася їм непросто. Господарі, хоч і грали більше тайму в меншості, чинили опір відчайдушно. Щоправда, не обійшлися без помилок, якими скористалися гості. Перший гол – це зрізка Кучеренка, другий – безглуздий вихід Паста за межі штрафного майданчика.

2024-03-30 20:40

«Верес» активніше розпочав гру, і вже на 2 хвилині мав шанс забити. Після введення м?яса у гру від воріт провалився центр захисту «Кривбаса» – і Шастал вийшов один на один з Кліщуком. Але його низовий удар вийшов дуже неточним.

«Кривбас» відповів за п?ять хвилин, коли флангову подачу справа завершував пострілом в дотик з меж воротарського Прінс – поруч зі стійкою.

Поступово криворіжці заволоділи ініціативою. Суперник, у свою чергу, часто включав пресинг на, змушуючи гостей помилятись. Обрізки Бескоровайного і Кузика ледь не призвели до проблеми, але «Верес» двічі  відверто пробачив суперника: Яго затягнув з ударом та момент було втрачено, а Дахновський пробив неточно з меж штрафного.

На 26 хвилині класна діагональ знайшла у карному майданчику Кузика. Денис гостро скидував головою у воротарський, але ні Понєдєльнік, ні Вакулко замкнути не встигли. Потужно стріляв згодом з середньої дистанції Микитишин – вище воріт. В цілому «Кривбас» контролював гру, але й «Верес» намагався одразу ж контратакувати при першій нагоді.

Кінцівка першої половини гри прошла в обопільних атаках. На 45+4 хвилині «Верес» залишився у меншості після фолу Мрвальєвича проти Стецькова. Чорногорець відмахнувся від Тимура та побачив перед собою червоне світло. Але останнє слово перед свистком на перерву було за господарями. Небезпечна подача зі стандарту, скидка – Дібанго вибив м?яча майже з лінії воріт.

Початок другого тайму залишився вже за «Кривбасом». Команда Юрія Вернидуба провела ряд гострих атак та зуміла забити такий потрібний гол. Ілич, який вийшов на заміну, діагоналлю знайшов справа Дібанго. Іван прострілив, а Кучеренко випередив Аду та... зрізав м?яча у власні ворота. 0:1. Криворіжці продовжили тиск на ворота суперника. Далі було два хороші моменти у того ж Аду. Але не пощастило в завершенні.

Червоно-білі міцно тримали ініціативу в своїх руках у більшості, і після декількох замін, які освіжили їх гру, перевага стала тільки більшою. «Верес» по такій грі сподівався виключно на стандарти. Небезпечно було після флангової подачі та удару головою Янакова – вище. Активно увійшов з лави запасних в гру По. Він класно пробивав у ближній кут на 81 хвилині, але трішки не влучив.

Кінцівка вийшла нервовою, адже трибуни гнали рівнян вперед. Але «Кривбас» забив другий гол та зняв усі питання до останніх компенсованих хвилин. Соса відправив Луньова у відрив, Паст вийшов далеко з воріт та підслизнувся. Максим низом на виконання з далекої відстані влучив точно у дальній кут 

ВЕРЕС – КРИВБАС – 0:2
Гол:
 Кучеренко (56, авто гол), Луньов (89).
Верес: Паст, Гакман (Балан, 75), Вовченко, Кучеренко, Сміян, Кучеров, Кухарук (Кльоц, 63), Шастал (Янаков, 63), Яго (М. Шестаков, 46), Дахновський (Курко, 75), Мрвальєвич.
Кривбас: Кліщук, Понєдєльнік, Бескоровайний, Стецьков, Дібанго, Кузик (По, 75), Вакулко (Ілич, 46),  Микитишин (Луньов, 56), Бізімана, Задерака (Соса, 46), Прінс Аду (Хомченовський, 82).  
Попередження: Кухарук (22), Яго (44), Сміян (57), Кучеренко (87), Вовченко (90+3) – Вакулко (40), Стецьков (45+1).
Вилучення: Мрвальєвич (45+3).

fckryvbas.com