Україна

Прем'єр-ліга

Чорноморець – Оболонь 2:0. Україна, 3-й тур. Звіт

В Одесу повернувся великий футбол – «моряки» приймали «пивоварів», а вболівальники команд розраховували побачити запальний двобій. Адже обидва опонента прагнули реабілітації.

«Футбольний клуб»

2023-08-12 17:15

Кияни в 1-му турі відібрали очки в «Колоса» (0:0), а потім дали бій «Динамо», хоча й програли з рахунком 2:4. У свою чергу підопічні Романа Григорчука в стартовому поєдинку переграли ще одного новачка УПЛ «ЛНЗ» (2:0), але в Ковалівці проти того ж «Колоса» капітулювали наприкінці зустрічі (0:2).

На арені «Чорноморця» після невеличкого розгойдування господарі прибрали м’яч до ніг і суттєво «прихопили» супротивника, який стартовий тиск не витримав. Після подачі з кутового Назарій Федорівський парирував удар в падінні головою Андрія Шторгіна, однак проти добивання від Олександра Васільєва вин уже був безсилий.

Одесити й надалі продовжували хазяйнувати, змусивши «Оболонь» працювати переважно біля власних воріт. Тим не менш, чи не перший момент у виконанні футболістів Валерія Іващенка ледь не призвів до встановлення рівноваги – під завершення півгодини Ігор Мединський із району 11-метрової позначки відправив м’яч точно в Олексія Шевченка.

А майже відразу після перерви гості власноруч спростили завдання «морякам». Данило Карась за неспортивну поведінку отримав другу жовту картку й залишив партнерів у меншості. Ті, щоправда, не згнітилися, й навіть на деякий час перехопили ініціативу, але ненадовго.

Надалі «Чорноморець» уже контроль не втрачав і шансів на порятунок супернику фактично не залишив. У середині другого тайму «моряки» зняли всі питання щодо переможця. Федорівський знову зробив усе, аби не дати відзначитися Оресту Кузику, але захист лише спостерігав, як новачок «Чорноморця» Самсон Ієде «розстріляв» порожні ворота, забивши свій прем’єрний м’яч в УПЛ.

Вилучення Кузика також за два «гірчичники» мало на що вплинуло. Навіть фол останньої надії Володимира Салюка не надав «Оболоні» крила. Вона спробувала повернутися в гру, однак забагато втратила до цього й за двадцять хвилин надолужити згаяне так і не спромоглася.

ЧОРНОМОРЕЦЬ – ОБОЛОНЬ – 2:0
Голи:
Васильєв (14), Ієде (62).
Чорноморець: Шевченко, Брагару, Єрмаков, Салюк, Путря, Васильєв, Шпорн, Кузик, Бойчук (Авагімян, 46, Гучек, 81), Ієде (Хадіда, 63), Штогрін (Грисьо, 88).
Оболонь: Федорівський, Фатєєв, Приймак, Карась, Осман, Слободян (Лук’янчук, 52), Мороз, Черненко, Прокопенко (Чернов, 52), Краснопір (Тарануха, 63), Мединський (Нагієв, 68).
Попередження: Брагару (44), Кузик (54) – Карась (26), Приймак (85).
Вилучення: Кузик (72, повторне попередження), Салюк (78) – Карась (47, повторне попередження).

footclub.com.ua