Україна

Прем'єр-ліга

УПЛ на передостанньому місці в Європі за кількістю легіонерів

Перша частина чемпіонату української Прем’єр-ліги сезону-2023/2024 підходить до завершення. Залишилося зіграти один неповний тур – вже відомо, що матч «ЛНЗ» – «Минай» буде перенесено наступного року, до того, як команди еліти підуть на зимову перерву.

2023-12-04 16:39

В осінній частині сезону в заявках клубів Прем’єр-ліги загалом був 71 легіонер. У відсотковому співвідношенні це 16% від загальної кількості гравців та передостанній показник у Європі. Менше іноземців, якщо говорити про найвищі дивізіони, за даними Трансфермаркт, було лише в елітному дивізіоні чемпіонату Ісландії – 15,6%.



Наприклад, у найвищому дивізіоні чемпіонату Албанії 31,6% гравців – легіонери. У Чорногорії – 16,2%, у Грузії – 28,2%.

Серед лідерів – найвищий дивізіон чемпіонату Молдови – 73,7%, Англійська Прем’єр-ліга – 68,6%, а також чемпіонат Сан-Марино – 64,6%.



У заявках клубів УПЛ найбільше бразильців – 25 гравців. На другому місці – Нігерія (4 гравці), на третьому-четвертому – Грузія та Гана (по три гравці). Загалом у нашому чемпіонаті грають представники 33 країн.

Не дивно, що найефективніші, якщо брати до уваги результативні дії, цього сезону бразильці: 27 футболістів забили 10 голів. Найкращі серед них – хавбек «Вереса» Яго Сікейра та вінгер «Ворскли» Феліпе – по два голи. Найкращі за індивідуальними показниками – конголезький вінгер «Полісся» Бені Макуана та панамський форвард «Зорі» Едуардо Герреро – по чотири забиті м’ячі. Також по два голи в активі хорвата Хрвоє Ілича з «Кривбасу», венесуельця Кевіна Келсі із «Шахтаря», нігерійця Самсона Ієде із «Чорноморця» та гірника Лассіона Траоре із Буркіна-Фасо.

Зазначимо, що за даними аналітичного порталу Tifosy, Україна не входить до ТОП-10 країн за кількістю футболістів, які грають за кордоном. У ньому лідирує, що не дивно, Бразилія, випереджаючи Францію та Аргентину. Ну і дивують високі позиції Колумбії та Німеччини. До футбольного ринку першою, можливо, варто придивитися клубам УПЛ.

sportarena.com