Україна

Прем'єр-ліга

Зоря – Кривбас 2:2. Україна, 5-й тур. Звіт про бойову нічию

Юрій Вернидуб бере друге очки на чолі «Кривбасу», тоді як «Зоря» замкнула призову трійку.

2022-10-02 19:15

У заключному матчі п'ятого туру Прем’єр-ліги на київському стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського зустрічалися луганська «Зоря» та криворізький «Кривбас». Ця гра була особливою для наставника «червоно-білих» Юрія Вернидуба, який протистояв колишній команді.

Перші півгодини зустрічі вийшли веселими. Вже на 10-й хвилині гостям вдалось відкрити рахунок. Атака «Кривбасу» по центру: захисник помилився на рівному місці, з-за спини того вирвався Микита Татарков. Дмитро Мацапура вискочив з воріт й збив півзахисника – пенальті. Олексій Хобленко пробив сильно у лівий від себе кут, воротар був близький, аби відбити м?яч, але удар виявився бездоганним – 0:1. Криворіжці забили довгоочікуваний перший гол в сезоні.

Вже за декілька хвилин Татаркова вивели тет-а-тет із кіпером, але Микита програв дуель Мацапурі – воротар забрав м?яча. Стартовий запал «Кривбасу» дещо стих, чим скористалась «Зоря». На 17-й хвилині пройшла атака суперника правим, пішов простріл у центр штрафного, звідкіля точно пробив Ігорь Кирюханцев.

«Зоря» вирівняла гру й через деякий час вийшла вперед. Пішло закидання у карний майданчик, куди увірвався Кирюханцев. Удар у дотик за голову Богдану Сарнавського – 2:1. Команда Юрія Вернидуба не знітилась, продовжуючи показувати свій футбол. Проте напівмоменти біля воріт Мацапури у голи втілити вони не змогли. Свій шанс мала й «Зоря». Назарій Русин міг забивати після чергового флангового прострілу, але у ворота не влучив.

У перерві Юрій Вернидуб провів дві заміни. Гра його підопічних пожвавішала. Непогано пробивав з середньої дистанції Дмитро Семенов – тільки реакція Мацапури вберегла луганчан від проблем. Господарі відповіли своїм моментом, коли вже «Кривбас» реально виручив Сарнавський. Русин пробивав з другого поверху з кількох метрів. У середині тайму активність червоно-білих таки принесла свої плоди.

На 66-й хвилині Максим Задерака поборовся на фланзі, пробив по воротах, Мацапура відбив перед собою, а на добиванні найспритнішим був Назар Волошин! На 73-й хвилині мав шанс знову вивести свою команду вперед Крістіан, але надійно на останньому рубежі зіграв Сарнавський. Кінцівка матчу пройшла на половині поля «Кривбасу». Гостро пробивав з меж штрафного Максим Луньов – поруч зі стійкою.

Але який же супершанс не використав на останніх хвилинах Денис Устименко. Вихід віч-на-віч, але гравець «Кривбасу» затягнув із ударом, а передача пішла у нікуди. «Зоря» набрала 10 очок і піднялася на третє місце УПЛ, «Кривбас» з двома балами залишився останнім у таблиці.

ЗОРЯ – КРИВБАС – 2:2
Голи:
Кирюханцев (17, 28) – Хобленко (10, з пенальті), Волошин (67).
Зоря: Мацапура, Імереков, Батагов, Сміян, Данченко, Бражко, Булеца, Шахов (Чурко, 67), Кирюханцев (Антюх, 62), Крістіан, Русин (Луньов, 82).
Кривбас: Сарнавський, Якимець, Вернидуб, Зотько (Стецьков, 46), Нябейє, Семенов, Банада (Кораблін, 46), Хобленко (Устименко, 69), Татарков (Рябов, 84), Волошин (Микитишин, 90+2), Задерака.
Попередження: Данченко (21) – Вернидуб (3), Банада (21), Зотько (44), Устименко (78).

fckryvbas.com