Україна

Прем'єр-ліга

Динамо – Колос 0:0. Україна, 13-й тур. Звіт

Кияни, що, набравши темп, потроху надолужували прогаяне на старті чемпіонату, вважалися абсолютним фаворитом пари. І, дійсно, досить швидко та впевнено заволоділи ініціативою. Проте, відкрити рахунок могли саме гості.

Тарас САВЧУК, «Футбольний клуб»

2022-11-13 17:40

На 11-й хвилині на рівному місці помилився з пасом Забарний, до всього ще й підсковзнувшись – ковалівці викочувалися вчотирьох на одного Попова. Той анітрохи не знітився й урятував команду, відтіснивши Мякушка вбік.

Шанс «Колос» втратив справді «золотий». Адже переважну більшість часу гра проходила не просто на половині поля гостей, а в безпосередній близькості від володінь Волинця, котрий перебував у постійному напруженні.

«Пристрілювалися» Циганков, Сидорчук і Шепелєв, креативив Буяльський, надзвичайно активним на своєму правому фланзі був Караваєв. Подеколи кияни зв’язували по кілька передач уже в карному майданчику. Щоправда, якісь надзавдання з динамівських «мережив» довго не викристалізовувалися. На перерву суперники так і пішли за нульового рахунку.

Заміна Бєсєдіна на Гармаша, на жаль, не додала атакам динамівців гостроти. А ось Лонвейк ледь не першим доторком до м’яча міг вивести господарів уперед. Знову надійно зіграв голкіпер.

Вилучення Попова значно ускладнило життя фавориту, котрий, утім, не віддав територіальну перевагу. На 79-й хвилині біло-синім нарешті вдалася витончена комбінація, яку просто зобов’язаний був завершувати Лонвейк. Якимось дивом голландець примудрився з двох метрів пробити вище!

Ще одну можливість вирвати перемогу в меншості кияни здобули незадовго до фінального свистка, коли потужний удар Сидорчука з нижнього кута в котячому стрибку витягнув Волинець, вочевидь, найкращий гравець цієї зустрічі.

ДИНАМО – КОЛОС 0:0
Динамо: Бущан, Вівчаренко (Дубінчак, 65), Д.Попов, Забарний, Караваєв, Сидорчук, Кабаєв (Лонвейк, 65), Шепелєв (Сирота, 70), Буяльський, Циганков, Бєсєдін (Гармаш, 46).
Колос: Волинець, Золотов, Гончаренко, Чоботенко, Чорноморець, Оріховський (Богданов, 70), Мілько (Задоя, 81), Мякушко (Соловйов, 90+4), Ільїн, Болбат, Безбородько (К.Попов, 70).
Арбітр – Пасхал (Херсон).
Попередження: Д.Попов (25), Кабаєв (48), Сирота (90+4), Дубінчак (90+4) – Оріховський (14), Ільїн (26), Болбат (83), Богданов (90+5).
Вилучення: Д.Попов (68, друге попередження).

footclub.com.ua