Україна

Прем'єр-ліга

Зоря – Металіст 1925 2:1. Україна, 22-й тур. Звіт

Якщо «Зоря» після рестарту чемпіонату продемонструвала чудову форму, здобула дві перемоги й програла тільки «Динамо» (0:2), то «Металіст 1925» підійшов до цієї зустрічі з двома клубними антирекордними серіями в пасиві: безвиграшної – із дев’яти ігор (нічия та вісім поразок) і пропускної – з 14-ти матчів (34 голи).

«Футбольний клуб»

2024-03-31 18:40

Обидва серіали харків’яни не змогли перервати й сьогодні. Вони краще провели перший тайм, але пішли на перерву в ранзі переможеного. Едуардо Герреро реалізував вихід віч-на-віч із Ярославом Проценком, який панамцю організував Арсеній Батагов.

А в другій половині, навпаки. Вже луганці вели гру першим номером, не використали кілька нагод, аби подвоїти результат, і пропустили самі зі «стандарту». Після завершення години гри Дмитро Юсов удало зіграв головою під час розіграшу кутового, не залишивши шансів Олександру Сапутіну.

Команда Юрія Коваля обертів не зменшувала й напрацювала на ще одне взяття воріт. Хоча в цьому більше заслуга Герреро, який вирішив епізод, а з ним і долю матчу завдяки індивідуальній майстерності. Нападник класно зупинив м’яч після довгої передачі поблизу штрафного суперників, оцінив ситуацію й несподіваним ударом майже без замаху дав «залп» у ближній кут.

«Зоря» після сьогоднішньої звитяги закріпилася на 12-й позиції в таблиці, на чотири очки втікши від зони перехідних матчів, а підопічні Віктора Скрипника залишилися на передостанньому місці, поступаючись за додатковими показниками «Вересу», який перебуває над межею прямого вильоту.

ЗОРЯ – МЕТАЛІСТ 1925 – 2:1
Голи:
Герреро (41, 77) – Юсов (63).
Зоря: Сапутін, Вантух (Боль, 64)), Батагов, Джордан, Бутко, Яцик (Мишньов, 84), Башич, Кирюханцев (Бугай, 64), Чурко (Мічин, 80), Антюх, Герреро (Ндур, 79).
Металіст 1925: Проценко, Фарина, Червак (Бичек, 46; Сидоров, 65), Імереков, Капінус, Юрченко (Вачіберадзе, 83), Габелок, Русин (Жичиков, 32), Дмитренко, Фрімпонг (Борячук, 83), Юсов.
Попередження: Ндур (89), Башич (90+2) – Юсов (25).

footclub.com.ua