Україна

Прем'єр-ліга

Яворський: «У майбутньому чемпіонаті сенсацій не варто очікувати»

Колишній тренер тернопільської «Ниви», львівських «Карпат», донецького «Металурга» та «Львова» Ігор Яворський поділився думками щодо перспектив змагань в УПЛ та конкуренції в ній.

Василь МИХАЙЛОВ, «Команда №1»

2022-08-01 13:30

– На вашу думку, чи вдасться в Україні провести повноцінний чемпіонат?
– Я не сумніваюся, що спільними зусиллями пощастить провести турнір в елітному дивізіоні на високому рівні. Переконаний, що всі матчі повинні відбутися в Україні, тоді команди-учасниці будуть знаходитися в однакових умовах. Лауреати мають визначитися виключно за спортивним принципом!

Що ж до бажання наших представників у єврокубках більшість своїх поєдинків в УПЛ також проводити в сусідніх країнах, то про це не може бути й мови. Якщо їм уже так кортить скористатися послугами легіонерів на обох фронтах, то нехай запрошують тих, хто погодиться грати в Україні. Знаєте, якщо відверто, то мене більше хвилюють гарантії безпеки, адже найцінніше це – людське життя.

– Чи може майбутній сезон стати найнепередбачуванішим за часи незалежності?
– Сенсацій не варто очікувати. «Золото» уже за традицією розіграють «Динамо» та «Шахтар», за «бронзу» поведуть боротьбу «Зоря», «Ворскла» та «Дніпро-1». Намагатимуться скласти їм конкуренцію «Кривбас», «Олександрія» та «Рух».

– Наскільки сильно впаде рівень УПЛ у зв’язку з нинішньою ситуацією в країні?
– Падіння можна передбачити, все ж, більшість команд залишилися без своїх легіонерів, котрі були на провідних ролях. Знайти їм рівноцінну заміну, як і тим українцям, котрі вирішили працевлаштуватися за кордоном, буде доволі складно. Проте ці кадрові втрати учасники постараються нівелювати величезним бажанням продемонструвати все на що здатні. Зрештою, я вірю в нашу молодь, вона повинна сповна скористатися шансом голосно заявити про себе в еліті українського футболу.

zbirna.com