Україна

Прем'єр-ліга

Колос – Металіст 1:0. Україна, 4-й тур. Звіт

«Колос» завдяки голу Сергія Мякушка переміг «Металіст» і очолив турнірну таблицю чемпіонату України.

2022-09-11 17:09

До цього матчу відновились Новак та Мякушко, які пропустили попередню гру через хворобу і, забігаючи наперед, саме Мякушко врешті і став героєм матчу. «Колос» почав дуже активно, вже на 3-й хвилині Вадим Мілько здійснив дальній постріл з-за штрафної. Точка, така як з «Рухом», проте цього разу без рикошету і Рибка був на місці. На 6-й хвилині вже Болбат потурбував Рибку і це був другий акцентований удар в площину воріт від гравців «Колосу» на стартових хвилинах.

Далі гра заспокоїлась на досить тривалий час і з м'ячем переважно працювали центральні оборонці обох команд. Невеличкий «вибух» у грі стався на 27-й хвилині, коли у «Металіста» вийшла непогана атака, яку завершував Каплієнко, проте його потужний удар прийшовся вище воріт Волинця.

На 45-й хвилині поперечина виручила «Колос» після подачі кутового. Коркішко виграв повітря і пробив в протихід Волинцю – каркас воріт зіграв в цьому епізоді за господарів.

По перерві на полі з'явився Денис Безбородько, який замінив Кіріла Попова і одразу ж на перших секундах 2-го тайму мав просто чудовий момент аби відкрити рахунок, але харків'ян вже вкотре у цій грі виручив Олександр Рибка. Гра у другому таймі стала дещо цікавіше і гол, як то кажуть, назрівав, питання в які ворота?

І от на 72-й хвилині «Колос» провів кінжальну атаку, в якій все було зроблено в темп і з філіграною точністю, особливо останній пас Бобата на Мякушка, ну і майстерний удар на виконання Сергія. Півзахисник «Колосу» закрутив м'яч у дев'ятку без жодних шансів для Рибки – 1:0.

Кінцівка виявилась нервовою і врешті не обійшлося без вилучення. Олександр Каплієнко за штовханину з Ісаєнко отримав жовту картку, яка була для нього другою у цьому матчі.

Вже в компенсований час на 90+3-й хвилині «Металіст» отримав шанс врятуватися і Коркішко пробив зі штрафного дуже небезпечно, але Волинець нехай не без проблем, але відбив цей непростий удар.

Таким чином, «Колос» здобув третю перемогу у 4-х стартових турах та закріпився у верхній частині турнірної таблиці.

КОЛОС – МЕТАЛІСТ – 1:0
Гол:
Мякушко (73).
Колос: Волинець, Гончаренко, Новак, Золотов, Чорноморець, Мілько (Смирний, 66), Оріховський (Задоя, 83), Болбат (Ісаєнко, 81), Мякушко, Ільїн, Попов (Безбородько, 46).
Металіст: Рибка, Романюк, Мизюк, Ралюченко, Каплієнко, Танковський (Багачанський, 72), Панасенко (Демченко, 85), Коркішко, Книш (Клименчук, 81), Підлепенець, Прядун.
Попередження: Новак (57), Ісаєнко (90), Безбородько (90+2) – Каплієнко (35).
Вилучення: Каплієнко (90, друге попередження.

koloskovalivka.com