Україна

Прем'єр-ліга

Динамо – Олександрія 3:1. Україна, 12-й тур. Звіт господарів

Потрапивши на старті чемпіонату до затяжної кризи, «Динамо» встигло поступитися всім трьом командам, які посідають призові місця в поточній таблиці. З огляду на це «Олександрія» вбачалась для підопічних Луческу таким собі лакмусом.

Сергій ВОРОНЮК, «Футбольний клуб»

2022-11-10 17:06

Континентальна кампанія залишилася в киян позаду, тягар міжнародних невдач можна було остаточно скинути з плечей – чому б і не за рахунок успіху в зустрічі з одним із прямих на сьогодні конкурентів у боротьбі за путівку в єврокубки вже наступного сезону.

Утім, і олександрійцям кортіло подовжити безпрограшну серію, яка налічувала шість поєдинків, зокрема й і вольовий нічийний проти «Шахтаря». Тож центральна зустріч туру обіцяла принаймні інтригу та безкомпромісність. А в ідеалі хотілося ще й видовища.

Упродовж стартових десяти хвилин гра переважно проходила на половині поля господарів. Натомість чи не перша ж їхня атака стала результативною. Циганков, отримавши м’яч із глибини, елегантно «прибрав» Цурікова й викотив під удар Буяльському. Той майстерно, в дотик, вразив лівий від воротаря нижній кут. Усе було виконано просто бездоганно!

Найкращий снайпер «Динамо» згодом міг поповнити власний актив, але на заваді став захисник, не давши втілити в гол простріл Ваната. Ще за хвилину Білику довелося демонструвати реакція після удару Циганкова. Низка цих моментів засвідчила, що ініціативу перехопили біло-сині. Дії киян відзначалися не тільки злагодженістю та швидкістю. Здалося, що підопічні Луческу поступово повертають собі призабуте відчуття задоволення від колективних зусиль та їх підсумку. Підтверджувала це враження й статистика основних показників у наступі.

А ось в обороні кияни діяли безпомилково далеко не в кожному епізоді, подеколи поблизу воріт Нещерета попахувало смаленим. На слушних позиціях опинялися Ковалець і Калитвинцев, поруч із стійкою пробив Цуріков.

Отже, виклик «Олександрія» прийняла. Проте, реалізація контрнаступальних планів ускладнилася вже на початку другого тайму: тримаючись за литку, попросив заміну Калитвинцев. Авагімян, з’явившись на полі, в одній з атак двічі поспіль перевіряв пильність Нещерета. Той відпрацював надійно.

Епізод, який міг би достроково вирішити долю поєдинку, стався на 70-й хвилині. Бабогло відверто смикнув за футболку Циганкова, котрий, крутанувшись дзиґою, залишався сам-на-сам із Біликом. Але рефері, замість пенальті, побачив... симуляцію, покаравши динамівця «гірчичником». Той знайшов як відреагувати – невдовзі відзначився другим гольовим пасом. А завершального удару завдав свіженький Лонвейк, фактично скопіювавши влучання Буяльського та відкривши таким чином лік своїм динамівським голам.

Шансів відновити інтригу господарі суперникам не надали. Її остаточно вбив натхненний рейд Шепелєва по чужих «тилах». Гол престижу від вихованця динамівської академії Шулянського лише трохи підсолодив для гостей пігулку поразки.

Перемога, що дозволила впритул наблизитися до «Олександрії», не вийшла легкою, попри переконливий рахунок. Однак на тлі гідного спротиву дозволяє прогнозувати: «Динамо» повертається до чемпіонських перегонів. Повертається до себе.

ДИНАМО – ОЛЕКСАНДРІЯ 3:1 (Буяльський, 10, Лонвейк, 73, Шепелєв, 88  Шулянський, 90+1)
Динамо: Нещерет, Кендзьора (Караваєв, 84), Забарний, Сирота, Дубінчак (Вівчаренко, 69), Сидорчук, Шепелєв, Циганков, Буяльський (Гармаш, 60), Кабаєв (Лонвейк, 69), Ванат (Бєсєдiн, 84).
Олександрія: Білик, Мірошниченко, Бабогло, Бондаренко, Цуріков, Демченко, Рибалка (Дришлюк, 78), Ковалець (Кобзар, 78), Калитвинцев (Авагімян, 54), Кожушко (Шулянський, 88), Третяков (Мустафаєв, 88).
Арбітр – Панчишин (Харків).
Попередження: Дубінчак (32), Циганков (70), Ванат (71) – Цуріков (29).
Вилучення:
Київ. Стадіон «Динамо» ім. Лобановського.

footclub.com.ua