Україна

Прем'єр-ліга

Полісся – Олександрія 1:2. Україна, 20-й тур. Звіт

Житомирська команда зазнала другої поразки поспіль удома в УПЛ у 2024 році. «Олександрія» забила свої перші голи в цьому році й здобула першу перемогу.

2024-03-09 17:37

І «Полісся» та «Олександрія» розпочали весняну частину сезону не найкращим чином – по одному балу у двох матчах – не найкращий початок як для тих, так і для інших. Причини різні, проте сутність від цього не змінюється. Тому очний поєдинок – чудова можливість підправити як турнірне, а скоріше емоційне становище.

У «Полісся» до кінця сезону вилетів Бені Макуана, і це серйозна проблема для Юрія Калитвинцева. Зимові новачки є, але потрібен час, щоб інтегрувати їх у колектив. Денис Бойко, незважаючи на помилку у минулому матчі, зайняв місце у воротах. На фланзі оборони вийшов Лукас Тейлор. В атаці на фланзі з'явився Олександр Назаренко, і Пилип Будківський, який відсидів дискваліфікацію, повернувся на вістря.

У Руслана Ротаня все стабільно і очікувано – у третьому матчі поспіль тренер випускає той самий стартовий склад з 11 гравців.

Гості одразу ж нокаутували господарів швидким голом – Владислав Калитвинцев уже на 10-й хвилині навісив з правого флангу, і Микола Михайленко, вклинившись між двома центрбеками, головою вколотив у сітку. Все ідеальне - просто, і Ротань-стайл зіграв на початку матчу.

«Полісся» після пропущеного голу довго збиралося з думками, але атаки господарів без Макуана були відверто прісними. Більше того, гості наприкінці тайму двічі вибігали у небезпечні контри, але двічі Бойко відпрацьовував та рятував за матч минулого туру.

Старт другої половини вже був за «Поліссям». Артем Шабанов замикав навіс тезки Козака – трохи неточно. Згодом Іван Калюжний привіз пенальті, збивши Тейлора на краю штрафного. Козак впевнено реалізував 11-метровий. «Олександрія» ж відповіла ефектним голом на 78-й хвилині. Кирило Ковалець перехопив м'яч та віддав у центр на Михайленка, а той одразу ліворуч до штрафного на Бєляєва. Олександр розхитав захисника та віддав уздовж штрафного, а Артем Шулянський (ще один вихованець «Динамо») заніс м'яч у ворота.

«Полісся» знову могло зрівняти – Борис Крушинський замкнув навіс з кутового, але поцілив у поперечину! І майже одразу Тейлор отримав другу жовту картку за відмахування від суперника. Після цього гра заспокоїлась, хоча «Олександрія» намагалась пресингувати високо, аби закрити питання щодо переможця. І мала свій шанс, але не реалізувала.

Таким чином, «Олександрія» набрала 20 очок та піднялась на 11 місце, а «Полісся» з 33 пунктами вже на 6-й сходинці.

ПОЛІССЯ – ОЛЕКСАНДРІЯ – 1:2
Гол:
Козак (62, з пенальті) – Михайленко (10), Шулянський (77).
Полісся: Бойко, Тейлор, Чоботенко, Шабанов, Михайличенко, Таллес Коста (Крушинський, 46), Танковський (Кравченко, 85), Назаренко (Фортюне, 59), Грицук (Мустафаєв, 46), Козак, Будківський.
Олександрія: Шевченко, Копина (Скорко, 85), Логінов, Кампуш, Мартинюк, Калюжний, Михайленко (Шостак, 81), Ковалець, Калитвинцев (Бєляєв, 71), Кулаков (Погорілий, 71), Шулянський (Костишин, 81).
Попередження: Михайличенко (43), Тейлор (48) – Калюжний (40), Бєляєв (90+3).
Вилучення: Тейлор (83, друге попередження).

ua-football.com