Україна

Прем'єр-ліга

Минай – Полісся 2:3. Україна, 23-й тур. Звіт

Перемогу житомирцям принесли дебютні голи венесуельського легіонера Луїфера та влучний удар Еміля Мустафаєва, на що минайці відповіли дублем Дениса Устименка.

Віктор КОТОВ, «Футбольний клуб»

2024-04-08 16:10

Закарпатці продовжують боротись за місце в УПЛ. Навесні команда Желько Любеновича демонструє результативний футбол і вже набрала вісім очок. У тому числі чотири в двох домашніх зустрічах – проти «Металіста 1925» (2:0) й «Олександрії» (2:2).

Натомість «Полісся» напередодні матчу в Минаї перебувало в затяжному піке. Житомирці мали за плечима серію з п’яти поразок поспіль у всіх турнірах, включаючи останню невдачу в півфіналі Кубка України з «Ворсклою» (0:1).

Звісно, бажання реабілітуватися в підопічних Сергія Шищенка зашкалювало, тому вони зі старту помчали в атаку й уже в дебюті повели в рахунку. Якщо в першому створеному моменті влучності забракло Олександру Назаренку, то вже другий гольовий епізод призів до взяття воріт.

Олександр Кемкін парирував «постріл» Артема Козака на кутовий, після тривалого розіграшу якого хавбек гостей виступив у ролі асистента – після його м’якої подачі на лінію воротарського майданчика Луїфер виграв повітряну дуель і забив свій перший гол за «вовків».

Господарі відповіли відчутним тиском в атаці, навіть заробили пенальті, але головний арбітр Ігор Пасхал за допомогою ВАР своє попереднє рішення скасував, не побачивши під час перегляду фол Козака проти Богдана Чуєва.

На жаль, далі сталася тривога, що була оголошена в усій Україні, яка не дозволила минайцям розвинути наступ на житомирські редути. Більш того, вимушена пауза, як виявилося, болюче вдарила закарпатців, оскільки не встиг ще як слід розігнатися матч, як вони пропустили вдруге. Й знову відзначилися герої попереднього гольового епізоду. Козак зі штрафного зробив передачу, а Луїфер вдало зіграв на підбиранні, переправивши м’яч у сітку.

Венесуелець міг до перерви забити й утретє, однак нападник із убивчої позиції пробив головою вище воріт, а в компенсований час не реалізував вихід віч-на-віч із Кемкіним. Ще в одному моменті голкіпер упорався з ударом Бориса Крушинського у верхній кут.

Після відпочинку Любенович провів подвійну заміну, однак перелому в гру вона не внесла. «Полісся» продовжувало створювати, шукати шанси й під закінчення години гри зняло всі питання щодо переможця цього протистояння.

Атаку знову організував надактивний Козак, а завершив Еміль Мустафаєв, який на вході в штрафний майданчик у «стіночку» обігрався з Таллесом Костою й поцілив у ближню «дев’ятку».

До честі закарпатців, вони билися до останнього й були винагородженні своїми голами, що підсолодили пігулку й дозволили уникнути розгрому. Тимур Кораблін передачею в розріз кинув у прорив Дениса Устименка, який пробив Олега Кудрика, відзначившмсь у третій грі поспіль! А згодом орендований у «Кривбаса» форвард оформив дубль, головою замкнувши подачу Владислава Вакули зі штрафного. Господарі кинули всі сили на здійснення камбеку, але їм для цього не вистачило часу…

«Полісся» після сьогоднішньої звитяги закріпилося на шостій сходинці в таблиці, а «Минай» залишається останнім у чотирьох очках від зони перехідних матчів.

МИНАЙ – ПОЛІССЯ – 2:3
Голи:
 Устименко (65, 87) – Луїфер (9, 23), Мустафаєв (59).
Минай: Кемкін, Скиба, Нємчанінов, Чуєв (Піддубний, 51), Корнійчук (Ременяк, 46), Петько (Семотюк, 67), Вітенчук, Кисіль, Гунічев (Вакула, 46), Устименко, Кораблін.
Полісся: Кудрик, Смоляков, Кравець, Чоботенко, Тейлор (Михайличенко, 64), Таллес Коста, Крушинський (Танковський, 53), Назаренко (Петряк, 64), Мустафаєв (Грицук, 60), Козак, Луїфер (Будківський, 60).
Попередження: Гунічев (13), Семотюк (90+9) – Петряк (76), Танковський (86).

footclub.com.ua