Україна

Прем'єр-ліга

Зоря – Рух 0:0. Україна, 16-й тур. Звіт

Попри достатню кількість гострих моментів жодній з команд не вдалось відзначитися, відтак матч завершився внічию.

2023-12-04 15:08

Заключний матч 16 туру Прем’єр-ліги завершився нічиєю між «Зорею» та «Рухом». Жодній з команд не вдалось відзначитися.

«Рухівці» розпочали друге коло в Ужгороді, де зустрілися зі «Зорею». У порівнянні з матчем проти «Динамо» Віталій Пономарьов зробив чотири зміни у складі «жовто-чорних»: Ледвій вийшов замість Герети, Плюман змінив Таллеса, Руніч вийшов замість Соломона, а Карабін зайняв у старті місце Едсона (на позицію опорника змістився Сапуга, а позицію в центрі поля зайняв Пастух).

Активніше поєдинок розпочали луганці. Саме вони і створили перший момент: Чурко пробив по центру з лінії карного майданчика, але Ледвій впевнено спіймав м’яч. «Рухівці» відповіли моментом зі стандарту – Пастух після подачі з кутового пробивав з напівоберту і м’яч з рикошетом від захисника прилетів у руки голкіперу «Зорі». У середині тайму Руніч бив здалеку, але після рикошету від захисника м’яч розминувся зі стійкою воріт. Небезпечний момент наприкінці тайму створила і «Зоря», коли Герреро протиснув Слюбика, пройшов Дідика та небезпечно бив у дальній кут, але Ледвій здійснив сейв.

Тоді як другий тайм розпочався з атак «жовто-чорних». Спочатку Сич пробив здалеку – голкіпер врятував «Зорю», а Квасниця на добиванні влучив у поперечину. А після цього партнери вивели Плюмана на ударну позицію, втім легіонер «Руху» вдарив повз ворота. Схожий епізод трапився на 75-ій хвилині, коли Фредді знову прийняв м’яч у штрафному майданчику і бив по воротах, але не влучив у площину. Згодом Кирюханцев увірвався з лівого флангу та небезпечно пробивав – блискучий сейв здійснив Ледвій. Відтак команди так і не спромоглись розпечатати ворота суперника у цьому поєдинку.

У підсумку, нічия 0:0, якою «Рух» перервав свою безнічийну серію у виїзних матчах (вона тривала 7 матчів). «Рух» залишається на п’ятій сходинці турнірної таблиці, маючи в своєму активі 25 очок. «Зоря» з 11 балами поки передостання. Утім вона має ще три матчі в запасі.

ЗОРЯ – РУХ – 0:0
Зоря:
Сапутін, Батагов, Джордан (Данченко, 60), Боль, Кирюханцев, Мишньов, Нагнойний (Жан Клод, 82), Чурко, Антюх (Горбач, 60), Герреро, Алефіренко (Бугай, 82).
Рух: Ледвій, Сич, Слюбик, Дідик, Роман, Плюман (Підгурський, 81), Сапуга, Пастух, Квасниця, Карабін (Федор, 70), Руніч (Соломон, 70).
Попередження: Нагнойний (65), Герреро (90+1) – Руніч (33).

fcrukh.com