Україна

Прем'єр-ліга

Дніпро-1 – Колос 1:1. Україна, 7-й тур. Звіт

«Дніпро-1» повернувся на домашній стадіон і провів перший матч на чолі з новим головним тренером Юрієм Максимовим.

2023-09-17 17:12

Новий головний тренер дніпрян Юрій Максимов на свій дебютний матч на чолі команди у повноцінно домашньому протистоянні із «Колосом» обрав схему з трьома центральними захисниками. У порівнянні з матчем проти ЛНЗ не потрапили до складу Горбунов, Пірес, Горін і Філіппов (перших двох не було в заявці через пошкодження, а крім того продовжує відновлення і Адамюк), натомість їх місця зайняли Кравець, Пасіч, Рубчинський і Бабенко.

Господарі поляі не одразу захопили ініціативу, але до 15-ї хвилини поступово позначили свою ігрову перевагу. Перший неприємний момент біля воріт «Колосу» був після штрафного у виконанні Піхальонка, після чого була метушня у карному майданчику гостей але ковалівці зуміли відбитися. Далі були два поспіль кутових дніпрян, але і після них не вдалося завдати першого удару у грі. Перша ж спроба була у Гуцуляка на 20-й хвилині гри після непоганої комбінації, але після рикошету Фесюн спокійно зафіксував м’яч.

Поступово гості вирівняли гру, в якій стало все більше боротьби в центрі поля, при цьому ковалівці частіше почали контратакувати.  Першу гостру атаку гості провели на 27-й хвилині, коли Кравець помилився у передачі на власній половині поля, і Велетень пройшов до лінії карного майданчику після чого завдав удар, який Волинець відбив на кутовий.  Невдовзі Салабай вривався у карний майданчику дніпрян, але Сваток зумів заблокувати удар суперника. Найгостріший же момент у першому таймі відбувся на 42-й хвилині – партнери вивели Салабая на ударну позицію, але відмінно зіграв Волинець, котрий зреагував ногою на удар суперника метрів з десяти. Вже у компенсований арбітром час гості отримали право на кутовий і вчергове відмінно зіграв Волинець, котрий відбив удар Цурікова, після чого одразу пролунав свисток на перерву.

На початку другого тайму дніпряни взяли м’яч під контроль, а на 53-й хвилині Піхальонок зумів знайти у карному майданчику суперника Гуцуляка, але удар Олексія було заблоковано. Невдовзі Гуцуляк трохи не встиг до гострого пасу у розріз від Рубчинського. На 60-й хвилині прохід Рубчинського був зупинений суперником на підступах до карного майданчику, троте арбітр не помітив у цьому епізоді порушення правил, натомість за хвилину, в принципі в аналогічному моменті, гості заробили перспективний стандарт – Чорноморець відгукнувся на подачу і пробив головою, але Волинець зреагував на підступний удар, проте перший на м’ячі опинився Салабай, котрий і спрямував м’яч у сітку – 1:0 на користь «Колосу».

Дніпряни активізувалися і досить швидко відновили рівновагу – Гуцуляк отримав пасі від Піхальонка і невідпорно пробив з лінії карного майданчику у самісіньку дев’ятку -1:1.

Дніпряни продовжили тиск. Пішли неточний удар Гуцуляка головою, заблокований захисником удар Піхальонка і постріл все того ж Піхальонка, з яким не без труднощів впорався Фесюн. Ще кращий момент був у Кравця, котрий після подачі п’ятого кутового дніпрянами опинився на одинці перед голкіпером, але пробив головою прямо у руки Фесюну. Невдовзі хороша комбінація Рубчинського і Лєднєва закінчилася заблокованим ударом Філіппова і черговим кутовим.

На 90-й хвилині Піхальонок заробив штрафний удар безпосередньо перед карним майданчиком гостей, але Лєднєв пробив у стінку, а після атаки другим темпом і закиданням Сватка на Філіппова гості зуміли відбитися.  У компенсований арбітром час дніпряни всією командою пішли в атаку, але ковалівці зуміли встояти, і зустріч завершилася внічию 1:1.

ДНІПРО-1 – КОЛОС – 1:1
Голи:
Гуцуляк (68) – Салабай (61).
Дніпро-1: Волинець, Сарапій, Сваток, Кравець, Рубчинський, Бабенко, Піхальонок, Танчик (Мірошніченко, 70), Пасіч (Лєднєв, 56), Когут (Філіппов, 84), Гуцуляк.
Колос: Фесюн, Цуріков, Чорноморець, Бондаренко, Золотов, Лучкевич, Мілько, Демченко, Сантос Дієго (Болбат, 75), Салабай (Безбородько, 75; Попов, 90+4), Велетень (Мякушко, 70).
Попередження: Когут (26), Бабенко (58) – Чорноморець (42).

scdnipro1.com.ua