Україна

Прем'єр-ліга

Україна, 3-й тур. Рух – Шахтар – 0:1. Звіт

«Рух» свій третій сезон в УПЛ розпочав не найкращим чином: підопічні Леоніда Кучука поступилися в стартових турах «Металісту» (1:2) та «Колосу» (0:2). «Шахтар» також не виблискував, розписавши нічию з «Металістом 1925» (0:0), а потім завдяки голу Артема Бондаренка обігравши новачка Прем'єр-ліги «Кривбас» (1:0). Ця перемога стала дебютною в офіційних матчах для Ігора Йовичевича на чолі гірників.

Віктор КОТОВ, «Футбольний клуб»

2022-09-02 19:20

Звісно, хорватський спеціаліст прагнув продовжити успішну поступ. До того ж напередодні він отримав суттєве підсилення – до команди приєднався форвард Лассіна Траоре та новобранець із бельгійського «Мехелена» Мар’ян Швед. Проте, обидва зіркових виконавці залишилися на лаві запасних львівської «України».

Не зазнала будь яких змін і сама гра «Шахтаря». Чемпіон традиційно забрав ініціативу й почав пошук слабких місць в обороні суперника, який козиряв контрвипадами. Слід зазначити, що відповіді львів’ян були більш загрозливими, ніж облога донеччан. Отже, доволі важко було спрогнозувати подальші події, навіть не дивлячись на очевидний статус фаворита цього протистояння.

Здавалося, ще більшого градусу інтризі додасть вилучення лідера «помаранчево-чорних» Михайла Мудрика. Вінгер збірної України спочатку не реалізував чудовий момент, не зумівши в ближньому бою переграти Юрія Паньківа, а невдовзі побачив перед собою пряму червону картку від головного арбітра Євгена Арановського за удар ззаду по ногах Марко Сапузі.

Однак вибуху від когось із опонентів не сталося. «Шахтар» утратив в атаці, хоча й намагався тиснути на супротивника. А той, мабуть, вважав за краще мати синицю в руці, ніж піти в наступальну авантюру. За що й отримав покарання. На 78-й хвилині Юхим Конопля відгукнувся на навісну передачу Валерія Бондаря й із району 11-метрової позначки головою відправив м’яч у сітку.

Лише після цього хлопці Кучука побігли шукати шляхи до володінь Анатолія Трубіна, але виявилося занадто пізно. Третя поразка «Руху» в трьох стартових матчах сезону…

РУХ (Львів) – ШАХТАР (Донецьк) – 0:1
Гол:
 Конопля (78).
Рух: Паньків, Лях, Дідик, Слюсар, Сич, Федорчук, Сапуга, Соломон (Бойчук, 60), Притула (Таллес, 80), Рунич, Климчук (Мисик, 80).
Шахтар: Трубін, Михайличенко (Траоре, 59), Матвієнко, Бондар, Конопля, Степаненко, Бондаренко (Джурасек, 72), Мудрик, Судаков (Швед, 90+4), Петряк (Тейлор, 59), Сікан (Зубков, 46).
Попередження: Бондаренко (20), Конопля (65).
Вилучення: Мудрик (35).

footclub.com.ua