Україна

Прем'єр-ліга

Дніпро – Ворскла 1:2. УПЛ, 28-й тур. Чи стане осічка фатальною?

В обох команд напередодні цього протистояння залишалася турнірна мотивація. Дніпряни ведуть боротьбу за чемпіонство з «Шахтарем», від якого до стартового свистка на ужгородському «Авангарді» вони відставали на два очки. А полтавці ще зберігали математичні шанси на потрапляння в наступний розіграш Ліги конференцій.

Євген ЛЕБЕДЄВ, «Футбольний клуб»

2023-05-24 15:10

Для цього їм потрібно було за три тури до фінішу відіграти шість пунктів у «Олександрії», що здавалося фактично нездійсненним завданням. Отже підопічні Віктора Скрипника не відчували особливого тиску на відміну від свого опонента. У разі невдачі хлопці Олександра Кучера не тільки ризикували попрощатися з мріями про «золото», а й лишитися без омріяної Ліги чемпіонів, ураховуючи цьогорічний спурт «Зорі», котра розташувалася на відстані однієї перемоги.

«Дніпро-1» узявся за справу відразу й не встигла секундна стрілка здійснити трьох обертів, як господарі повели в рахунку. Індивідуальну майстерність продемонстрував Домінго Бланко, який розібрався з опікунами й з лівого кута штрафного майданчика поклав м’яч під дальню стійку.

Утім, радість претендента була недовгою. В одній із атак «Ворскли» головний арбітр Ярослав Козик за допомогою ВАР визначив порушення правил з боку Володимира Адамюка й Олександр Скляр спокійно реалізував пенальті.

Після обміну люб’язностями суперники почали діяти біль обережно, через що градус напруги суттєво знизився, а моменти, що виникали, можна було назвати лише напівгольовими. Ініціатива залишалася в дніпрян, однак не більше того.

Перший тайм за такого перебігу подій наближався до нічийного завершення, коли на останній компенсованій хвилині гості вибухнули розкішним контрвипадом. Ібрагім Кане отримав закидання на хід, дочекався підключення Ігоря Пердути, обігрався з ним і бездоганно закрутив м’яч у дальній кут без шансів для Владислава Рибака!

Ситуація для колективу Кучера вкрай ускладнилася. Зі стартом другої половини тренер провів одразу дві заміни, але вони суттєво не вплинули на гру. Володіння м’ячем збільшилося, однак на кількості небезпечних епізодів це не позначилося. Крім того, дніпровські футболісти почали нервувати, нариваючись на картки.

Лише після завершення години гри в господарів почало щось вимальовуватися в атаці. Євген Пасіч пробив поруч із стійкою, а в наступному епізоді своїм прострілом запалив невеличку пожежу у володіннях Павла Ісенка. Ввімкнувся на повну й найкращий асистент поточного чемпіонату Олександр Піхальонок, відзначившись серією гострих передач.

«Ворскла» під таким тягарем вимушена була окопатися на власній половині. Гол, як то кажуть, назрівав, але й час для дніпрян спливав украй швидко. Врешті-решт гонку з часом «Дніпро-1» програв, а разом із нею може вже сьогодні фактично скласти зброю в гонитві за чемпіонством, якщо «Шахтар» у центральному протистоянні впорається з «Зорею».

У такому випадку команді Кучера не допоможе навіть перемога в очній дуелі з гірниками, що відбудеться вже в наступному турі…

ДНІПРО-1 – ВОРСКЛА – 1:2
Голи:
Бланко (3) – Скляр (11, з пенальті), Кане (45+4).
Дніпро-1: Рибак, Матарріта (Є.Пасіч, 46), Сваток (Хайнер, 58), Сарапій, Адамюк, Рубчинський (Когут, 73), Бабенко, Пеглоу (Танчик, 84), Піхальонок, Бланко (Гуцуляк, 46), Довбик.
Ворскла: Ісенко, Бацула, Кравець, Чеснаков, Крупський, Челядін (Рамірес, 78), Скляр, Кане (Черниш, 88), Нестеренко (Кулаковський, 78), Пердута, Степанюк.
Попередження: Адамюк (10), Бланко (45+1), Бабенко (50), Сваток (52), Є.Пасіч (83), Танчик (90+2) – Кане (85), Кулаковський (90+4).

footclub.com.ua