Україна

Прем'єр-ліга

Полісся – ЛНЗ 0:1. Україна, 19-й тур. Звіт

Жахлива помилка Дениса Бойка подарувала команді Олега Дулуба перемогу в Житомирі. Підопічні Юрія Калитвинцева не можуть перемогти в чемпіонаті вже п'ять матчів поспіль.

2024-03-01 20:11

«Полісся» зіткнулось із критичними проблемами в атаці, втративши Бені Макуана через травму, а Пилипа Будківського та Лукаса Тейлора – через дискваліфікацію. Їх замінили Фортюне й Ндукве, що било по зіграності житомирців. А житомиряни і в найкращому складі не славляться потужною системою позиційного наступу.

ЛНЗ ж взимку провів купу трансферів і змінив схему, почавши грати у 4-2-3-1. Перший млинець виявився гливким (черкасці згоріли «Кривбасу» 0:3), однак на тлі знекровленої атаки «Полісся» можна було зачепитись за очки. Було б неправдою сказати, що матч обіцяв стати цікавим – однак зовсім без трансляції вболівальники залишитись не бажали.

Тим не менш, підписники Setanta Sports пропустили першу 20-хвилинку. На щастя, це не єдиний телепровайдер, а фани нічого не пропустили (до речі, вони були і на трибунах) – і в наступні 25 хвилин ситуація не змінилась. У першому таймі команди організували лишень один перспективний момент, який належав ЛНЗ. Новачок Молло отримав скидку на лінію півкола й пробив над поперечкою.

Другий тайм поліщуки розпочали значно активніше. Вже на 49-й хвилині господарі могли відкривати рахунок: Фортюне хитнув захисника на лінії штрафного й пробив низом, Герман Пеньков парирував, а Олександр Назаренко летів на добивання – гостей в останню мить врятував підкат Стасюка.

Ще за три хвилини Фортюне змістився наліво й міг асистувати Крушинському, але з лінії півкола зарядив по горобцях. Поганим виявилось і замикання Шабанова на 58-й, коли той завдав удару головою з правого кута воротарського – а от щільний постріл Козака на 60-й пройшов повз праву стійку (Пеньков усе контролював).

Далі сталася серія замін, яка ледь не вилилась у гол ЛНЗ. На 73-й хвилині свіжий Олійник виконав подачу, а Кравченко необережно зрізав її на Молло. Форвард черкасців опинився прямо перед Бойком, але Денис врятував Житомир!

Підопічні Юрія Калитвинцева відповіли одразу двома небезпечними епізодами. На 74-й хвилині Ндукве прийняв пас перед карним майданчиком і пробив з-під себе, змусивши Пенькова виконувати сейв.

На 75-й же потужний простріл Козака на дальній стійці мав замикати Чоботенко – втім, центрбек розминувся з м'ячем!

Після цього «Полісся» дещо збавило в активності, чим ледь не скористався Геннадій Пасіч. На 80-х хвилинах у Пасіча було аж три небезпечних моменти – двічі він пробивав з лівого краю штрафного, а ще один лонгшот пройшов повз дальню стійку.

Поліщуки натяку не зрозуміли, за що й були покарані у компенсований час. Хобленко підтиснув Шабанова, той віддав пас Бойку, однак Олексій пішов у пресинг і проти нього – як наслідок, голкіпер «Полісся» помилився, видавши пас прямо в ноги Олійнику. Його тезка одразу ж покарав точним пострілом – 0:1! Цей гол виявився переможним.

Таким чином, «Полісся» після відновлення сезону стартувало з 1 очком замість 6-ти. Перше місце поки що розташовано у чотирьох балах попереду, друге – у двох, а «Шахтар» та «Динамо» можуть обійти житомирців вже за підсумками цього туру. ЛНЗ з 23 пунктами тримається в першій десятці.

ПОЛІССЯ – ЛНЗ – 0:1
Гол:
Олійник (90+2).
Полісся:
Бойко, Чоботенко, Шабанов, Кравченко, Михайличенко, Крушинський (Грицук, 69), Таллес Коста (Мустафаєв, 78), Танковський, Козак, Фортюне (Назаренко, 69), Ндукве.
ЛНЗ: Пеньков, Насонов, Муравський, Саліху, Каплієнко, Рибалка (Бойко, 66), Бар (Тарасенко, 90), Тілль (Олійник, 66), Г.Пасіч, Наумець (Шестаков, 66), Молло (Хобленко, 78).
Попередження: Ндукве (8), Кравченко (42), Крушинський (63) – Рибалка (5), Муравський (27), Бар (57), Г.Пасіч (89), Олійник (90+3), Тарасенко (90+4).

football24.ua