Україна

Прем'єр-ліга

Металіст-1925 – Зоря 0:3. Україна, 10-й тур. Звіт

У разі перемоги «Зоря» мала шанс наздогнати «Шахтар» на другому рядку таблиці й до трьох очок скоротити відставання від лідера «Дніпра-1». У «Металіста» перспективи вимальовувалися більш «приземлені» – наздогнати інших харківських одноклубників, що розташувалися на шостому місці.

Віктор КОТОВ, «Футбольний клуб»

2022-10-28 19:00

Крім того, точили «1925»-ті й зуб на свого сьогоднішнього суперника. Минулорічний і до сьогодні єдиний очний поєдинок закінчився розгромною перемогою луганців із рахунком 6:1. Отже, це також додавало мотивації харків’янам. Однак із реваншом не вийшло. Більш того, стався черговий розгром…

Підопічні тренерського дуету Едмар – Олег Голодюк, для котрих цей матч став другим на чолі команди та першим, до якого вони повноцінно її готували, у першому таймі нічим не поступалися опоненту, навіть перевершили його за створеними моментами. Але на перерву пішли програючи в два м’ячі.

Гості вбивчо провели кінцівку тайму. В’ячеслав Чурко вміло зіграв на випередження, влучно пробивши головою після класного кросу від Олега Данченка. А «у роздягальню» забив Денис Нагнойний, якому вдався неймовірний за красою й влучністю постріл у дальній верхній кут із-за меж штрафного.

Не затягнули луганці й із третім забитим м’ячом. Під завершення години гри хлопці Патріка ван Леувена розіграли кутовий, Нагнойний поцілив у поперечину, однак на підбиранні першим опинився Максим Імереков, котрий ударом із льоту з відскоком від газону не залишив шансів Олегу Мозілю.

Цей гол остаточно зламав волю «Металіста 1925», який міг пропускати ще. Проте, голкіпер харків’ян не дозволив «Зорі» продовжити гольове знущання.

МЕТАЛІСТ 1925 – ЗОРЯ – 0:3
Голи:
Чурко (38), Нагнойний (45), Імереков (58).
Металіст 1925: Мозіль, Жичиков, Безуглий, Курило, Капінус (Шершень, 46), Мартинюк (Вендел, 73), Ременюк, Габелок, Кравченко (Вечіберадзе, 63), Дмитренко (Дудік, 46), Бичек (Зубков, 78).
Зоря: Мацапура, Батагов, Імереков, Бутко, Данченко, Чурко (Михайленко, 76), Бражко, Булеца (Мишньов, 63), Кирюханцев (Луньов, 87), Н.Русін (Гулько, 87), Нагнойний (Антюх, 63).
Попередження: Бичек (10), Жичиков (57) – Михайленко (82).

footclub.com.ua