Україна

Прем'єр-ліга

Ротань: «Хто буде сильнішим на тренуваннях, той і буде грати. Це спортивний принцип, і ми маємо його дотримуватися»

Напередодні старту весняної частини чемпіонату головний тренер «Олександрії» Руслан Ротань підбив підсумки навчально-тренувальних зборів в Туреччині та розповів про трансфери «городян».

2024-02-24 16:45

– Руслане Петровичу, за підсумками зимових зборів в якому стані команда підійшла до старту весняної частини чемпіонату?
– В першу чергу, хочу подякувати керівництву клубу за хорошу організацію цих зборів. Всі умови і для проживання, і для тренування були на достатньо високому рівні. Окрема подяка і за спаринг-партнерів. Ми задоволені зборами, ми задоволені результатами підготовки наших хлопців. Все пройшло за планом. Вже з нетерпінням чекаємо на початок весняної частини чемпіонату. Зараз треба зосереджуватися саме на ньому. І саме чемпіонат покаже, наскільки хлопці готові. Бо не секрет, що працювати є ще над чим, і вони це розуміють. Але ми рухаємося у правильно напрямку, і їхня психологія та менталітет зосередженні на тому, щоб добре попрацювати вже в чемпіонаті.

– У вашому розпорядженні була достатня кількість футболістів, що дозволило вам багато експериментувати зі складом. Чи є вже бачення у тренерського штабу, за підсумками зборів, хто увійде до основного складу?
– Ви розумієте… конкуренція. У нас зараз з’явилась конкуренція в команді, і це дуже радує. Я задоволений відношенням футболістів до своєї справи. У нас на деяких позиціях до трьох гравців конкурують за місце в основному складі. Тому це завжди плюс. На мою думку, конкуренція продовжиться і в чемпіонаті. Хто буде сильнішим на тренуваннях, той і буде грати. Це спортивний принцип, і ми маємо його дотримуватися.

– Поговоримо про новачків команди: Де, Кампоса, Мадісона та Дениса Костишина.
– Що стосується Дениса, то він в нашій команді вже був. Він адаптований до нашого чемпіонату. В нього зараз процес перебудови. Він, скажімо так, перебудовується під наші вимоги… А так, для всіх новачків потрібен час. Але ж, знову повторюся, тренерський штаб задоволений їхнім відношенням до наших вимог. З часом вони нам допоможуть. Звісно, як-то кажуть, з коліс може не все у них виходило спочатку. Але тренерський штаб це прекрасно розумів. Ми не робимо з цього якоїсь трагедії. Їм потрібно створити комфортні умови, їм потрібно довіряти, з ними потрібно працювати, щоб вони краще розуміли і як найшвидше адаптувалися.

– Що можете сказати про гравців юнацької команди які перебували з гравцями основи на зборах?
– Так, ми практикували, практикуємо і будемо практикувати залучання до свого складу гравців юнацької команди, щоб вони, скажімо так, відчули себе в цих умовах, де інша інтенсивність, де є конкуренція. Тому потихеньку, поступово хай звикають. Я вважаю, що серед нашої молоді є перспективні футболісти, які у майбутньому стануть гравцями високого класу.

– Чи відбудуться якісь зміни в команді напередодні гри з «Шахтарем»: хто з гравців піде в оренду, а може і залишить клуб?
– Зараз ми якраз аналізуємо результати зборів. Чи відбудуться зміни? Думаю, що так. Є достатня кількість гравців. На деяких позиціях на полі навіть конкуренція, я про це вже казав. Вона може в чемпіонаті навіть перешкодити. Тому декому з гравців буде краще піти в оренду. Але це не означає, що ми ставимо на них хрест. Просто в цих умовах отримувати ігрову практику набагато краще, ніж виходити на заміни чи сидіти на лавці запасних. Тому, дивлячись на ситуацію в команді з цього ракурсу, ми думаємо, що гравці, які підуть в оренду, повернуться до нас, ставши ще сильніше.

fco.com.ua