Україна

Прем'єр-ліга

Верес – Рух 2:2. Україна, 5-й тур. Обмін уколами на «Авангарді»

Рівне виходило вперед, Львів наздоганяв, а завершилося все результативною мировою.

Олег МОРОЗОВ, «Футбольний клуб»

2022-09-30 15:34

На стадіоні «Авангард» «Верес» не грав із травня 2017 року. Напередодні офіційного повернення команди додому арену урочисто освятили служителі церкви, проте почати історичну гру своєчасно не вдалося. Приблизно о 12:40 по Рівненській області оголосили повітряну тривогу, а отже учасникам довелося спуститися в укриття і провести там більше ніж півгодини. Як наслідок, через звірячу активність окупантів стартовий свисток київський рефері Олександр Солов’ян дав тільки о 13:31.

Утім, напевне, швидкий розвиток подій дуже скоро змусив суперників сконцентруватися безпосередньо на футболі. Вже на 9-й хвилині Віталій Дахновський, попри сусідство відразу трьох львів’ян, отримав м’яч від Романа Гагуна в районі 11-метрової позначки, спокійно розвернувся та тихеньким, але виваженим ударом поцілив у нижній кут. До прикритого гравцями Юрія Паньків – жодних претензій. Цього разу.

Відновити рівновагу підопічним Леоніда Кучука дозволила помилка того таки Гагуна, якій дав господарям обікрасти себе і провести результативний випад. Юрій Климчук класно обігрався з Богданом Бойчуком та завдав підступного пострілу. Богдан Когут зреагував, проти щось подіяти з добиванням від Телласа був уже не в змозі. Цей гол став четвертим для бразильця і помістив його на першу сходинку в суперечці бомбардирів поточного чемпіонату.

Знову вийти вперед «Верес» зумів оперативно і тепер вже завдяки прикрій помилці Паньківа. Виконуючи штрафний з лівого флангу, Дмитро Кльоц вирізав потужну діагональ, про вихід на яку 37-річний кіпер оповістив гучним криком. Оповістив, але не зміг зупинити чи то скорегувати політ м’яча, який, торкнувшись рукавички Юрія, ефектно опустився в сітку.

Втілити у «диво» власний стандарт «Рух» також зумів, але вже по перерві. Всюдисущий Таллес від правої бровки гарно спрямовав м’яч над скупченням футболістів, звідки вилетів 19-річний Роман Дідик та ідеально пробив головою.

На цьому перестрілка й завершилася. Протягом майже 40 хвилин, що залишалися до фінального свистка, команди створили кілька напівмоментів, заробити кілька «гірчичників» – цим і обмежилися.

Ясно, що «Вересу», який би в разі перемоги одноосібно очолював перегони, три очки були більш потрібні, але зрештою і хлопці Юрія Вірта, погодились на синицю в руках. Як би там не було, Рівне наздогнало «Колос» і «Шахтар» та розташувалося на третій сходинці. Щодо «Руху», то він наразі  замикає чільну десятку.

ВЕРЕС – РУХ 2:2
Голи: Дахновський (9), Кльоц (31) – Таллес (26), Дідик (53).
Верес:
 Когут, Гагун, Мирошник, Вовченко, Квасний, Кльоц, Кучеров, Дахновський (Шарай, 83), Г.Пасіч, Лебеденко (М.Шестаков, 83), Гайдучик (Сергійчук, 68).
Рух: Паньків, Роман, Слюсар, Дідик, Лях, Федорчук, Сапуга, Соломон (Руніч, 75), Бойчук (Карабін, 83), Таллес (Притула, 87), Климчук.
Попередження: Гагун (45), Дахновський (46), Шарай (90) – Климчук (11), Слюсар (34), Лях (57), Роман (72), Соломон (74).
Арбітр – Олександр Солов’ян (Київ).
30 вересня. Рівне. Ст-н Авангард. +15’C. Без глядачів.

footclub.com.ua