Україна

Прем'єр-ліга

Колос – Зоря 0:1. Україна, матч 15-го туру. Звіт

Перемогу гостям забезпечив точний удар панамського снайпера Герреро, який відзначився у середині першого тайму.

2024-05-09 18:28

Як і очікувалося, матч вийшов досить цікавим: шоб убезпечили себе від перехідних матчів, очки потрібні були обом командам.

Спочатку цікавіше й перспективніше виглядали господарі, які створили два непогані моменти для взяття воріт. Обидва – після кутових, обидва завершував Цуріков, і в обох випадках – невдало.

А от «Зоря» використала свій перший же шанс. У швидкій контратаці чудово зіграв Антюх, який стягнув на себе захисників і відпасував у праву частину штрафного майданчика на Герреро, який точно пробив у кут.

0:1 – з тим і пішли на перерву. Хоча цілком могло вийти і 1:1. Це якби свій шанс не пропустив Топалов, який пробив із вигідної позиції прямо у воротаря.

Другий тайм пішов за тим самим сценарієм: приблизно в рівній боротьбі, але з більшою активністю «Колоса». Можна сказати так: господарі діяли агресивніше і наполегливіше, гості – більш обачливо.

На 55-й хвилині близький був до дубля Герреро – м'яч пролетів поряд із дев'яткою. На 60-й ледь не забив Рангел, що замикав навіс Оріховського – м'яч влучив у стійку воріт «Зорі».

Ближче до 60-ї хвилини стало чітко проглядатися ігрова перевага «Колоса». Тиск з його боку все більше зростав. І небезпечні атаки траплялися: двічі, наприклад, міг відзначитися Оріхівський, якому не вистачило точності та удачі. Взагалі ж, ковалевці завдали втричі більше ударів, ніж лаганчани – 15 проти п'яти. Втім, запам'яталася й атака «Зорі» вже наприкінці, коли Фесюн відбив удар Джордана.

У результаті все так і закінчилося: 1:0 – на користь «Зорі», яка повернулася до топ-десятки.

КОЛОС – ЗАРЯ – 0:1
Гол:
 Герреро (23)   
Колос: Фесюн, Бурда, Бондаренко, Чорноморець, Цуріков, Демченко, Оріховський, Ємець, Топалов, Рангел (Паулаускас, 68), Велетень (Ільїн, 46).
Зоря: Сапутін, Вантух, Батагов, Джордан, Бутко, Мишньов, Жуніньо (Бугай, 63; Горбач, 90+3), Хахльов (Мічін, 82), Кірюханцев, Герреро (Ндур, 90+3), Антюх.
Попередження: Герреро (90+4).

footclub.com.ua