Україна

Прем'єр-ліга

Динамо – Ворскла 1:1. Україна, 9-й тур. Звіт

Упродовж більшості ігрового часу центральний поєдинок туру чудово вписувався до палітри похмурого жовтневого дня з нудною мрякою. Достатньо зазначити, що перший удар у площину воріт відбувся лише на 24-й хвилині.

Сергій ВОРОНЮК

2022-10-23 15:51

Завдав його динамівець Лонвейк. Голландський легіонер біло-синіх був одним з найпомітніших і найкорисніших на полі, відпрацьовував у захисті й цілком ефективно грав на атаку. Запам'ятався його «постріл» здалеку, коли Різник у котячому стрибку витягнув м'яча з-під стійки. Той удар міг би закріпити перевагу господарів, що кількома хвилинами раніше відкрили рахунок. 

Голу Буяльського передувала вельми цікава атака, в якій динамівцям удалося зв'язати кілька передач у дотик перед тим, як Бєсєдін виграв повітряну дуель і скинув м'яч на лінію воротарського майданчика. Але сам завершальний удар вийшов дещо курйозним. Чеснаков, вочевидь, вирішив, що першим на м'ячі буде голкіпер «Ворскли», а той, у свою чергу, віддав право розрядити ситуацію партнерові. В підсумку найспритнішим виявився один із головних конструкторів динамівських атак.

Відігралися гості в схожій ситуації. Після заблокованого удару м'яч за високою траєкторією приземлився в ноги Марлісону. Той незграбно обробив снаряд, чим дезорієнтував Сироту та... віддав гольовий пас. Юрченкові залишалося скористатися відскоком  Нещерет фактично не мав шансів. 1:1...

По перерві гра пішла дещо жвавіше. Двоє учасників попереднього епізоду прагнули знову вийти на авансцену. Удар Сироти потягнув Різник, а Марлісона буквально на мить випередив Караваєв. Знову «пристрілювався» Лонвейк. Караваєв незрозумілим чином пробив повз ворота, отримавши дотепний пас від свіжого Гармаша й уже обігравши голкіпера. А Вівчаренко ледве не забив диво-гол у падінні головою!

Полтавчани, втім, зовсім не збиралися відсиджуватися в обороні. Одна з їхніх атак ознаменувалася одразу двома небезпечними спробами: обидві заблокували захисники киян.

І все ж «Динамо» діяло гостріше. На 75-й хвилині лише холоднокровність Різника та везіння не дозволили обернутися голом масованій атаці киян. Згодом у лічених сантиметрах від стійки просвистів штрафний у виконанні Буяльського. У Ваната не вийшов удар головою з вигідного плацдарму. Й урешті-решт свої ворота вже на останній хвилині основного часу ледве не вразив Скляр. Сейв Різника вишов справді вражаючим!

Тим суперники й розійшлися, уклавши досить драматичну мирну угоду, підсумком якої для «Ворскли» стало одне здобуте очко, а для «Динамо»  два втрачені.

ДИНАМО – ВОРСКЛА 1:1 (Буяльський, 33  Юрченко, 44)
Динамо: Нещерет, Караваєв, Сирота, Попов, Кендзьора (Вівчаренко, 59), Сидорчук, Лонвейк, Буяльський, Кабаєв (Гармаш, 59), Циганков, Бєсєдін (Ванат, 73).
Ворскла: Різник, Зайков, Пердута, Скляр, Сефері, Чеснаков, Кравець, Бацула, Марлісон, Челядін (Олійник, 78), Юрченко (Степанюк, 86).
Арбітр – Козиряцький (Запоріжжя).
Попередження: Кабаєв (22)  Скляр (16), Марлісон (90+3).
Київ. Стадіон «Динамо» імені В.Лобановського.

footclub.com.ua