Україна

Прем'єр-ліга

Верес – Чорноморець 1:3. Україна, 16-й тур. Звіт

Одесити взяли у рівнян реванш за мінімальну поразку у першому колі.

Микита ШМЕЛЬОВ

2023-03-04 16:17

Матч у Рівному вийшов досить завзятим та в'язким. Обидві команди були налаштовані на перемогу, але в обороні діяли краще, ніж в атаці. Тож ударів та гострих атак було небагато.

Наприклад, у першому таймі було створено лише один гольовий момент – коли Гучек зі своєї половини поля зробив класний пас на Бадібангу і бельгійський форвард «Чорноморця» відкрив рахунок голам в УПЛ, пробивши точно у кут.

Після перерви «Верес» помітно додав до активності. На 49-й хвилині Гайдучик завдав гарного удару з-за меж штрафного майданчика, але м'яч пролетів вище воріт. «Чорноморець» відразу гостро відповів і Когуту довелося кидатися в ноги Бадібанга, щоб відвести загрозу. А на 60-й хвилині господарям вдалося зрівняти рахунок, у чому їм допоміг стандарт. Козак подав з правого флангу, Кучеров перевів м'яч у дальній кут, Непогодов парирував, але першим на м'ячі виявився Маткобожик – 1:1.

Футболісти з Рівного дуже хотіли розвинути успіх, але окрім старання нічим не запам'яталися, діючи надто передбачувано та прямолінійно. Не допомогла і потрійна заміна, яку Юрій Вірт провів із надією освіжити атаку.

Ключовий момент матчу припав на 76-ю хвилину. Підопічні Григорчука заробили кутовий, а головною фігурою став Алефіренко, який опинився першим на відскоку і пробив по воротах приблизно з кута воротарського майданчика.

Ну а наприкінці одесити забили ще раз – це Гладкий заробив пенальті і сам же й сам же його реалізував.

3:1 – «Чорноморець» здобув дуже важливу для себе перемогу, піднявшись із передостаннього місця на кілька щаблів вище. Ну а у «Вереса» у таборі напевно сумно – команда Вірта програла п'яту зустріч поспіль. Так і до тренерської відставки недалеко…

ВЕРЕС – ЧОРНОМОРЕЦЬ – 1:3
Голи:
 Маткобожик (60) – Бадібанга (12), Алефіренко (76) Гладкий (90+3, з пенальті).
Верес: Когут, Гагун, Дахновський (Блізніченко, 72), Г.Пасіч, Маткобожик, Шарай (Лебеденко, 72), Кучеров, Балан, Кльоц, Гайдучик (М.Шестаков, 72), Курко.
Чорноморець: Непогодов, Васильєв, Гучек, Путря,  Юсов (Гладкий, 90), Штогрін (Алефіренко, 73), Бадібанга, Брагару, Кузик (Авагімян, 81), Салюк, Політило (Демченко, 81).
Попередження: Г.Пасіч (24), Кльоц (39), Шарай (69), Маткобожик (87) – Путря (79).



footclub.com.ua