Україна

Прем'єр-ліга

ТМ. Динамо – Легія (Польща) 1:3. Звіт

Київське «Динамо» провело другий контрольний матч на передсезонному турецькому тренувальному зборі. 

2024-01-29 18:19

Суперником «біло-синіх» став найтитулованіший клуб польської Екстракляси, багаторазовий чемпіон Польщі та чинний володар Кубка Польщі – команда «Легія» (Варшава). Матч відбувся на полі стадіону Cornelia Diamond Sport Center.

Нагадаємо, у минулому контрольному поєдинку підопічні Олександра Шовковського поступилися чемпіону Косово «Балкані» з рахунком 0:2. У сьогоднішньому поєдинку, як і у минулому, кияни зіграли двома різними складами у кожному з таймів за невеликим винятком. У зустрічі було забито чотири м’ячі – «Легія» відзначилася двічі у першому таймі та одного разу у другому, на шо українці змогли відповісти одним забитим м’ячем.

У перші хвилини поєдинку команди не створювали небезпечних моментів біля воріт одна одної. Гра переважно проходила у середині поля та не відзначалася яскравістю. Часом у динамівців виходили гострі контратаки, але вони згодом переходили у позиційні атакуючі дії, і полякам вдавалося нейтралізувати загрозу. Одного разу удару по воротах низом вдалося завдати Пономаренку, але вийшло дуже неточно. Вступав у гру і Бущан, але після удару суперника Георгій у стрибку вибив м’яч.

«Легія» вже більше двох тижнів активно грає товариські поєдинки і перебуває у хорошому фізичному стані та ігровому тонусі. На матч із «Динамо» тренерський штаб виставив основний склад, адже вже 9-го лютого команда розпочне офіційні поєдинки у чемпіонаті Польщі у другій частині сезону. Поєдинок з динамівцями став для них останнім на підготовчому зборі.

Тож не дивно, що гравці команди намагалися пресингувати киян, але українськім футболістам вдавалося з-під цього пресингу виходити. У відповідь і динамівці намагалися відповідати тим же, змушуючи суперника розігрувати м’яч на власній половині поля. Під час атак українці діяли широко, переводячи м’яч з флангу на фланг, а іноді для зміни їхнього напрямку задіяли голкіпера Бущана.

Наприкінці першої півгодини зустрічі полякам вдалося повести у рахунку – навісна передача з правого флангу завершилася влучним ударом головою із меж воротарського майданчика у виконанні Мучі – 0:1. Втім, кияни достатньо швидко оговталися та змогли відповісти: вже через три хвилини Кабаєв виконав зліва пас низом до штрафного майданчика, і Пономаренко у дотик переправив м’яч у сітку, зрівнявши рахунок – 1:1. Незадовго до свистка на перерву «Легія» створила ще один небезпечний момент, але після флангового навісу гравець суперника не зміг замкнути дальню стійку. Втім, на останній хвилині поляки таки досягли свого: Вшолек зліва прострілив у центр, де Августиняк з лінії штрафного майданчика відправив м’яч у сітку – 1:2. З тим команди і пішли на перерву.

Другий тайм поляки теж розпочали активно. Жозуе зробив передачу направо, де його партнер Крамер пробивав з гострого кута, але Моргун здійснив ефектний та ефективний сейв. Але вже наступна взаємодія цих футболістів виявилася результативною для «Легії». Цього разу захисники нашої команди не змогли перервати передачу Жозуе, вона дійшла до Крамера, і той переправив м’яч у сітку – 1:3.

У «Динамо» ж відзначимо хороший удар з близької відстані Волошина після того, як він обігрався «у стінку» з Ванатом, але захисник суперника зміг його заблокувати.

У другій половині тайму більше атакували поляки. Але у завершальній стадії в одному з епізодів гравцю суперника не вистачило влучності після флангової передачі в центр, а в іншому – удар вийшов, але Моргун зіграв на висоті, нейтралізувавши загрозу.

Протягом другої частини тайму гра проходила переважно на половині поля українців, часом суперник загрожував не лише з гри, а й після стандартних положень, але їхні спроби були марними – рахунок на табло більше не змінювався.

Зазначимо, що свій наступний контрольний поєдинок «Динамо» проведе вже завтра, 30-го січня проти «Пахтакора» з Узбекистану.

«ДИНАМО» (Київ, Україна) – «ЛЕГІЯ» (Варшава, Польща) – 1:3
Голи:
Пономаренко (35) – Мучі (31), Августиняк (45), Крамер (54).
«Динамо» (1-й тайм): 1.Бущан, 2.Вівчаренко, 25.Дячук, 32.Міхавко, 20.Караваєв, 6.Бражко, 37.Царенко, 92.Рамадані, 30.Діалло (77.Беніто, 25), 9.Пономаренко, 22.Кабаєв; (2-й тайм): 51.Моргун, 23.Малиш, 4.Попов, 34.Сирота, 44.Дубінчак, 18.Андрієвський, 37.Царенко (92.Рамадані, 68), 10.Шапаренко, 77.Беніто (90.Кремчанін, 61), 91.Волошин, 11.Ванат.
Запасні: 35.Нещерет, 74.Ігнатенко.
«Легія» (стартовий склад): 30.Гладун, 12.Панков, 3.Капуаді, 5.Рібейро, 13.Вшолєк, 22.Елітім, 8.Августиняк, 33.Кун, 27.Жозе (К), 7.Пекхарт, 20.Мучі

fcdynamo.com