Україна

Прем'єр-ліга

Металіст – Рух 1:2. Україна, 16-й тур. Звіт

На ужгородському «Авангарді» рестартували в сезоні борці за виживання, відстань між якими на момент матчу складала два очки. «Металіст» розташувався на 12-й позиції, а «Рух» – на 14-й, випереджаючи «Минай», що перебуває в зоні вильоту, лише за додатковими показниками.

«Футбольний клуб»

2023-03-05 15:25

Краще в гру ввійшли львів’яни, встановивши домінування на полі фактично зі стартовим свистком. Вони діяли набагато швидше, що не заважало якісно вибудовувати атакувальні комбінації. Нагорода за сміливість не змусила на себе довго чекати. Мар’ян Мисик зробив закидання в штрафний майданчик, звідки Юрій Климчук, майстерно поклавши корпус, завдав красивого й влучного «пострілу» в ближню «дев’ятку».

Підопічні Леоніда Кучука й надалі диктували свої умови, проте до перерви рахунок не змінився. Климчук на куражі міг відзначитися ще двічі, однак його першу спробу заблокувала оборона, а з другої форвард не влучив у площину. Так само дав над поперечиною наприкінці тайму й Таллес Бренер, котрий вийшов на ударну позицію після невдалих дій одразу двох опікунів.

Відпочинок змінив багато що, насамперед цифри на табло. Періца Огнєнович провів одразу подвійну заміну, й цей хід себе майже відразу виправдав. Джокер господарів Сергій Панасенко завдав потужного удару з лінії штрафного, й м’яч рикошетом від спини захисника залишив у статистах Юрія Паньківа. Невдовзі Панасенко відпасував на Максима Прядуна, «постріл» якого голкіпер перевів у поперечину!

У протилежних воріт продовжував наводити шурхіту Климчук. Він і пробивав, й обігравав, і нав’язував боротьбу, але напрацював лише на жовту картку за симуляцію в бажанні заробити пенальті. Тим не менше, «Рух» свого досяг. І в цьому йому також допомогла вдала рокіровка. Ярославу Карабіну знадобилося десять хвилин перебування на полі, аби принести своїй команді перемогу після скидки від Соломона. Цікаво, що на той момент ініціатива була майже повністю за «Металістом»…

Львів’яни після сьогоднішнього успіху піднялися на десяте місце, а харків’яни опустилися на 13-ту сходинку, в зону перехідних матчів.

МЕТАЛІСТ – РУХ – 1:2
Голи: 
Панасенко (49) – Климчук (17), Карабін (77).
Металіст: Єрмолов, Романюк (Паті, 71), Мизюк, Порох, Картушов, Ралюченко, Чідомере (Панасенко, 46), Самуель (Коркішко, 46), Наумець (Багачанський, 84), Прядун, Бойчук.
Рух: Паньків, Лях, Веремієнко (Слюбик, 52), Дідик, Мисик (Роман, 79), Сапуга, Слюсар, Альваренга (Притула, 79), Таллес (Карабін, 66), Соломон, Климчук.
Попередження: Коркішко (79) – Веремієнко (10), Климчук (65), Альваренга (79), Мисик (80).

footclub.com.ua