Україна

Прем'єр-ліга

Україна, 2-й тур. Металіст – Інгулець – 1:1. Звіт

В Ужгороді відбувся класичний матч двох різних таймів. Одні домінували до перерви, інші після неї. І мирне закінчення виглядає цілком логічним.

Олег МОРОЗОВ, «Футбольний клуб»

2022-08-29 15:05

Попри всі свої кадрові втрати, яких зазнав «Металіст» напередодні нового сезону, команді вдалося розпочати чемпіонат успішно. Минулого тижня підопічні Олега Ратія та Олександра Призетка здобули три очки у Львові, у важкому матчі перегравши тамтешній «Рух» – 2:1. Потужно увійшли харків’яни і в чергову зустріч – в Ужгороді.

«Металіст» відразу почав діяти з позиції сили і був винагороджений за свою активність уже на 6-й хвилині. Олександр Кучеренко припустився прикрої помилки, потрапивши в лещата пресингу, і втрачаючи контроль над м’ячем, вдарив по нозі Юрія Романюка. Чистий пенальті, який впевнено реалізував Дмитро Коркішко. Чемпіон Європи 2009 року серед юнаків потужно поцілив у дев’ятку, не залишивши голкіперу  жодних шансів.  

Номінальні господарі не збавили обертів, продовжуючи шукати щастя біля чужих воріт. Гарну нагоду подвоїти перевагу «жовто-синіх» мав Сергій Панасенко, але підступний удар «співаючого» півзахисника зі штрафного прийняла на себе спина одного із суперників. Олексій Паламарчук був дезорієнтований, але, на щастя воротаря, м’яч пройшов поруч зі стійкою.

Утім, до перерви встиг створити свою нагоду і «Інгулець», коли помилився у власному карному майданчику досвідчений кіпер «Металіста» Олександр Рибка. Капітана обікрав Артем Сітало, але ось Володимир Одарюк, підхопивши м’яча, відверто пробачив опонентів.

На другий тайм Сергій Лавриненко випустив двох свіжих гравців, замінивши як раз обох своїх «антигероїв». І судячи з того, як змінилися події на полі, цей хід тренера був повністю виправданим. «Інгулець» якось легко перехопив ініціативу і почав створювати моменти. Кілька разів був близьким до цілі Сітало, а посміхнулася вдача Владиславу Клименко, який завдав більярдного за влучністю удару метрів з двадцяти.

А вже потім довелося втручатися у гру Рибці, який кілька разів ефектно рятував свої партнерів. Чого тільки вартий штрафний, зароблений Олександром Козаков і виконаний Максимом Ковальовим. Тільки завдяки карколомному стрибку голкіпер дістав м’яч у самісінькому нижньому куті.   

І в подальшому гості виглядали і свіжішими, і активнішими. Ось тільки голів в цьому матчі ми більше не побачили. Судячи з перебігу подій, нічия є цілком закономірним підсумком, хоча на 88-й хвилині захисник «Інгульця» Сергій Ченбай зрізав м’яча у поперечку власних воріт…

МЕТАЛІСТ – ІНГУЛЕЦЬ – 1:1
Гол:
 Коркішко (6) – Клименко (60).
Металіст: Рибка, Романюк, Мизюк, Федорів, Каплієнко, Ралюченко, Танковський (Чидомере, 79), Панасенко (Пагачанський, 67), Картушов (Книш, 78), Підлепенець, Коркішко (Прядун, 60).
Інгулець: Паламарчук, Саків (Резепов, 90+2), Ковальов, Ченбай, Нагієв, Кучеренко (Козак, 46), Клименко, Запорожець, В.Близниченко (Смоляков, 75), Одарюк (Коробенко, 46), Сітало (Марусич, 70).
Попередження: Коркішко (38), Романюк (70) – Кучеренко (6), Саків (31), Паламарчук (41), Запорожець (88).
Арбітр – Віталій Романов (Дніпро).
Ужгород. Стадіон «Авангард». +28’C. Без глядачів.

footclub.com.ua