Україна

Прем'єр-ліга

Царенко: «На турецькому зборі більше працюємо з м’ячами та тактикою»

Півзахисник київського «Динамо» Антон Царенко поділився враженнями від спарингу з «Пахтакором» (5:1), а також розповів про перебіг тренувального збору в Туреччині загалом.

2024-01-31 16:30

– Більш ніж тиждень турецьких зборів позаду. Як почуваєшся?
– Ми почали роботу в Києві, у нас був тижневий цикл, набирали фізичні кондиції, більше бігали. Тут же приїхали, і почали більше працювати з м'ячами, тактично, щоб набирати ігрові кондиції. Провели вже три спаринги й, гадаю, рухаємося у правильному напрямку.

– У спарингу з «Пахтакором» нарешті було здобуто перемогу. Це важливо було з психологічної точки зору, або на зборах узагалі не звертаєте увагу на результати?
– «Динамо» на кожну гру ставить перед собою завдання перемогти, але збори якраз направлені на те, щоб отримати ігрову практику та набрати кондиції перед початком сезону.

– Учора ти відзначився забитим м’ячем…
– Із початком другого тайму ми відразу взяли ініціативу у свої руки, провели дуже хорошу атаку – і вдалося забити. Ці комбінації ми відпрацьовуємо на тренуваннях. Цього разу вдалося забити мені, але тут заслуга всієї команди.

– Сьогоднішнє тренування мало більш відновлювальний характер – багато веселих ігрових вправ, які гравці виконували з азартом. Напевно, таке подобається футболістам…
– Так, звичайно, такі заняття завжди мають бути у тренувальному процесі, позитивні емоції мають завжди супроводжувати тренувальні збори.

– Футболісти багато грають у теніс-бол. Які навички відпрацьовуються при цій грі?
– Напевно, технічні, як і при грі, коли потрібно поцілити у маленькі ворота. Також присутні емоції.

– Ти на тренуваннях багато граєш головою, забиваєш голи. Розвиваєш у тому числі й цей навик?
– Олександр Володимирович, очоливши команду, почав давати різні вправи, щоб футболісти були корисні команді як знизу, так і зверху. Потрібно боротися за кожен м’яч на кожному клаптику поля.

– Команда багато працює над стандартними положеннями, подачами кутових, які переважно виконуються тобою. Це щось нове для тебе, ти став їхнім штатним виконавцем?
– Я в Академії також виконував стандарти, подавав штрафні та кутові удари. Зараз теж Олександр Володимирович підказує мені, як краще, в яку зону, і це справді допомагає.

fcdynamo.com