Україна

Прем'єр-ліга

Решат Рамадані – гравець «Динамо»

ФК «Динамо» Київ підписав контракт із 19-річним північномакедонським півзахисником Решатом Рамадані. Він виступатиме за «біло-синіх» під номером 92.

2023-03-01 21:20

Хавбек є одним із найкращих молодих гравців Північної Македонії, у 19-ти річному віці почав залучатися до ігор за збірну U21 (провів три матчі). Талановитий футболіст дебютував за перший склад «Шкендії» минулого сезону (7 матчів, 1 гол), а в поточній кампанії став основним гравцем команди з Тетово, за яку провів 15 поєдинків.

Досьє гравця

Решат РАМАДАНІ
Дата народження:
30.06.2003
Амплуа: опорний півзахисник, центральний захисник
Зріст: 1,85 м
Робоча нога: права
Громадянство: Північна Македонія
Попередній клуб: «Шкендія» (Тетово)

Північномакедонець після укладення контракту дав перше інтерв'ю клубним медіа.

– Решате, ласкаво просимо до нашого клубу, міста та найкращої країни у світі! Які твої перші емоції від підписання контракту з «Динамо»?
– Я дуже радий приєднатися до такої великої команди, як «Динамо» Київ. Це клуб європейського рівня, це найкращий клуб в Україні!

– Що ти знав про наше місто та країну перед переходом до нашої команди?
– Я знав, що це велике місто. Я знаю, що в Україні війна, проте я бачу, які у вашій країні сміливі люди. Весь світ зараз захоплюється вами!

– Що ти можеш сказати про себе як про людину?
– Я людина з маленького міста, яке має велике серце. Я хочу продемонструвати всі свої навички, вміння та проявити себе у цьому клубі.

– Ти починав як центральний захисник, проте зараз граєш опорного півзахисника. Яка позиція є для тебе рідною?
– Раніше я грав центрбека, зараз можу зіграти й у захисті, й у півзахисті. Проте найзручніша та найкраща для мене позиція – опорний півзахисник.

– Які у тебе були емоції, коли за кілька днів після матчу «Динамо» – «Шкендія» на турецьких зборах ти дізнався, що переходиш до нашого клубу?
– Я спершу не повірив у це, я й досі у це не вірю! Я зараз дуже сильно схвильований, для мене це надзвичайно великий трансфер, я перебуваю наче уві сні!

– Наш тренер Мірча Луческу помітив тебе саме у цій грі. А як саме дізнався про перехід ти?
– Я дізнався не одразу, але коли я дізнався, то, повторюся, я не повірив. Я був дуже збентежений.

– Що би ти хотів сказати фанатам київського «Динамо» у такий час?
– Я можу сказати, що віддам всього себе для клубу, аби досягти з «Динамо» висот.

– Ти точно знаєш про війну, яку Росія веде проти України. При цьому ти не побоявся приїхати до нашої країни.
– Я не побоявся, бо я приїхав грати, показувати себе з найкращої сторони та стати чемпіоном з «Динамо» Київ! До того ж, повторюся, ваші люди просто зачаровують світ!

– Чому ти взяв саме 92-й номер?
– Це через фанатів мого колишнього клубу – «Шкендії». 92 – це рік створення фанатського руху «Шкендії». Я присвячую цей номер їм.

– Після підписання контракту та представлення ти поїдеш на базу на вечерю з головним тренером, завтра у тебе буде перше тренування у новій команді. Наскільки сильно ти чекаєш цього моменту?
– Так, я дуже сильно цього чекаю. Я хочу грати і показувати свої найкращі якості на полі!

fcdynamo.com