Україна

Прем'єр-ліга

ТМ. Дніпро-1 – Металіст (Д2) 1:0. Не втримали Довбика

2023-07-09 19:22

Черговим суперником СК «Дніпро-1», що готується до старту кваліфікації Ліги чемпіонів, у міжсезоння став добре знайомий харківський «Металіст», який у минулому сезоні посів передостаннє, 15 місце в УПЛ і вибув у Першу лігу, тому не дивно, що склад харків’ян відчутно змінився.

В складі ж команди Олександра Кучера дебютував лівий захисник Василь Кравець, останнім клубом якого була полтавська «Ворскла», а до цього він кілька років виступав в різних клубах Іспанії. Також відзначимо, що Пуріта склав компанію Горіну в опорній зоні, а Горбунов зіграв на правому фланзі півзахисту.

Спортклубівці з перших хвилин затисли суперника на його половині поля, подавши у стартові 8 хвилин три кутових, але без особливої гостроти. Харків’яни рідко переходили центр поля, а перший удар завдали на 15-й хвилині – Бузько після пасу з кутового пробив здалеку поруч із стійкою.

Далі гра продовжила тривати за територіальної переваги спортклубівців, проте моментів біля воріт суперника явно не вистачало. Можна згадати, як Довбик зіграв на перехопленні біля чужого карного майданчику, але Чидомере все ж таки зумів вибити м’яч з під ноги форварда дніпрян. Натомість на 40-й хвилині непоганий шанс відкрити рахунок був у «Металіста», але Тепляков, обігравши Крапивцова з гострого кута не влучив у ворота.

Тільки перед самою перервою дніпряни зуміли по-справжньому загрожувати воротам «Металіста». Спочатку Фастов зреагував на потужний удар Довбика зі штрафного, відбивши м’яч на кутовий, після подачі якого спроби пробити були у Сватка і Сарапія, але успіху вони не принесли.

А от на самому початку другого тайму дніпряни відкрили рахунок – Каплієнко отримав пас від Бланко і навісив з лівого фангу, а Довбик, випередивши захисника, спрямував м’яч у сітку – 1:0! Дніпряни продовжили володіти безперечною перевагою, багато комбінуючи і діючі значно гостріше, ніж до перерви. Непогані удари завдавали Когут, Бланко але їм не вистачило влучності.

В середині тайму спортклубівці вже повністю оновили склад і на полі з’явився Білл, який повернувся у розташування дніпрян після півторарічної перерви. На 73-й хвилині бразилець небезпечно виконав штрафний, але пробив поруч із стійкою, а незабаром міг відзначитись Ківінда, який увірвався в карний майданчик і пробивав у дальній кут, але влучив у голуба, який клював травичку біля стійкі воріт. Одразу ж міг відзначитись Танчик, але і його удар з вбивчої позиції був трохи неточний. На 83-й хвилині м’яч ледве не опинився у сітці воріт харків’ян після прострілу Когута, коли сфера, до якої ніхто не доторкнувся, пролетіла в сантиметрах від штанги.

Перед самим фінальним свистком у спортклубівців було два перспективних стандарти, але Ківінда не зумів замкнути навіс Танчика, а Когут пробив штрафний практично з лінії карного майданчику у стінку.

У підсумку дніпряни одержали свою чергову перемогу в міжсезонні, але цього разу з мінімальним рахунком.

Нагадаємо, що в рамках другого відбірного раунду Ліги чемпіонів УЄФА «Дніпро-1» зіграє з «Панатінаїкосом». Перший матч відбудеться 25 липня у Кошице, а повторна зустріч – 1 серпня у Греції.

ДНІПРО-1 – МЕТАЛІСТ (Д2, Харків) – 1:0
Гол:
Довбик (47).
Дніпро-1: 33.Крапивцов (12.Кінарейкін, 46), 99.Кравець (26.Каплієнко, 46), 5.Сараіпй (14.Федорів, 64), 39.Сваток (3.Адамюк, 64), 11.Мірошніченко (42.Пасіч, 64), 19.Горін (44.Білл, 66), 31.Хан (25.Когут, 46), 4.Пуріта (22.Рубчинський, 46), 27.Горбунов (34.Танчик, 46), 24.Жданов (23.Бланко, 46), 7.Довбик (10.Ківінда, 64).
Металіст: 25.Фастов, 11.Абрамов, 2.Голубка, 13.Горяїнов, 29.Бусько, 88.Рязанцев, 70.Чидомере (28.Карпізін, 66), 7.Багачанський, 8.Цвіренко, 27.Мораренко, 58.Тепляков (4.Горенко, 78).
Запасні: 75.Папст, 1.Шуляков, 47.Кисельов, 77.Оріховський, 9.Бабков, 57.Красніков, 78.Вернаттус, 12.Приходько, 25.Дігтяр, 59.Кайдалов.
Попередження: Горін (29).


scdnipro1.com.ua