Україна

Прем'єр-ліга

ТМ. Шахтар – АЕК (Греція) 0:5. Розгром гірників

«Шахтар» зіграв свій другий контрольний матч на зборах в Нідерландах. Після двобою з місцевим «Алкмааром» (3:3), суперником гірників став грецький клуб АЕК.

2023-07-13 20:33

У літнє міжсезоння АЕК уже встиг провести 2 товариські матчі: поступився загребському «Локомотиву» (0:1) та переміг чемпіона Бельгії «Антверпен» (3:0) з голами Тома ван Верта, Зіні та Міхаліса Косідіса. Перший тайм пройшов за ініціативою АЕКу. Грекам вдалося забити швидкий м'яч, а після вилучення на 15-й хвилині Амрабата швидко перестроїтися та не дозволити «оранжево-чорним» скористатися кількісною більшістю.

В середині тайму склади вже стали рівними – Данило Удод самовіддано діяв в центрі поля, але, на думку рефері, занадто жорстко зустрічав опонентів, за що отримав два попередження та змушений був достроково залишити поле.

«Шахтар» намагався відігратися, але не досяг успіху. А ось суперник в кінці тайму скористався вільними зонами, провів швидку атаку, в результаті якої Леві Гарсія оформив дубль.

Після перерви, за домовленістю сторін, команди знову зіграли в повних складах – 11 на 11. Відразу сім замін у перерві провів Патрік ван Леувен. Замість Твардовського, Гочолеішвілі, Матвієнка, Корнієнка, Глущенка та Зубкова вийшли Пузанков, Козік, Ракицькій, Фарина, Сікан, Очеретько та В'юнник.

На 65-й хвилині Леві Гарсія оформив хет-трик, а надалі у ворота «Шахтаря» забивав Сальвадор Зіні, який оформив дубль. В підсумку – 0:5!

ШАХТАР – АЕК (Афіни, Греція) – 0:5
Голи:
Леві Гарсія (12, 40, 65), Зіні (83, 86).
Шахтар: Твардовський (Пузанков, 46), Кастілло (Янович, 59), Бондар, Зубков (Очеретько, 46), Гочолеішвілі (Козік, 46), Топалов, Матвієнко (Ракицькій, 46), Удод (В'юнник, 46), Глущенко (Сікан, 46), Корнієнко (Фарина, 46), Келсі (Цуканов, 68).
Вилучення: Удод (28, повторне попередження) – Амрабат (15, повторне попередження).

footclub.com.ua