Україна

Прем'єр-ліга

Україна, 4-й тур. Кривбас – Верес – 0:1. Звіт

Рівняни здобули третю перемогу в чотирьох матчах, а криворіжці залишаються єдиними, хто ще не забивав у поточному чемпіонаті.

«Футбольний клуб»

2022-09-10 17:10

Обидві команди вразили на старті чемпіонату, але з протилежним значенням. Якщо «Верес» розпочав із двох перемог над «Чорноморцем» (1:0) и «Ворсклою» (2:1), поступившись згодом «Дніпру-1» (0:2), то «Кривбас», який провів серйозну ротацію складу й запросив на тренерський місток досвідченого Юрія Вернідуба, в трьох турах не спромігся забити бодай один гол – мінімальні поразки «Колосу» та «Шахтарю», а також нульова нічия зі «Львовом».

Бажання криворіжців зняти «прокляття» було помітно й сьогодні на «Олімпійському», однак із реалізацією знову виникли величезні проблеми. Вже в дебюті міг забивати Віталій Вернідуб після помилки на виході Богдана Когута – центрбек не влучив у площину воріт. Здавалося, що номінальні господарі продовжать тиснути, однак вони обмежилися лише невеличкою ігровою перевагою, тоді як з моменти в них знову встановилася тиша.

Гості ж, навпроти, тримали гостроту біля володінь Андрія Кліщука завдяки своїм випадам і довели до логічного завершення один із них у середині тайму. Віталій Дахновський відважився на «постріл» із-за меж штрафного й м’яч рикошетом від захисника влетів у «дев’ятку».

Відповіді не сталося. Юрій Вернідуб навіть ще до перерви зняв із гри одного з лідерів і капітана Дмитра Хомченовського, але навіть такі кардинальні міри не вплинули на перебіг подій.

Після відпочинку «Верес» продовжив контролювати ситуацію, відштовхуючись уже від рахунку, а «Кривбасу» вкотре доведеться зачекати із гольовими подвигами. Поки що тренерський штаб не в змозі знайти вдале поєднання в атаці, та й самім криворізьким виконавцям не вистачає майстерності та везіння у кінцевій стадії комбінацій.

Між тим, команда Юрія Вірта зійшла на вершину таблиці, яку наразі ділить із «Зорею», а «Кривбас» залишився на 13-й сходинці.

КРИВБАС – ВЕРЕС – 0:1
Гол:
 Дахновский (28).
Кривбас: Кліщук, Вернидуб, Татарков (Семотюк, 83), Стецьков, Якімець, Семенов, Хомченовський (Кораблін, 37), Шевченко (Понєдєльнік, 46), Волошин (Задерака, 83), Хобленко, Устименко.
Верес: Когут, Гагун, Мірошник, Вовченко, Є.Пасіч (Квасний, 75), Кльоц, Кучеров (Курко, 90), Дахновський (В.Шарай, 75), Лебеденко (С.Шарай, 90), Г.Пасіч, Гайдучик (Сергійчук, 72).
Попередження: Вернидуб (32), Татарков (43), Стецьков (49) – Вовченко (45+2), Дахновський (67), Сергійчук (86).

footclub.com.ua