Україна

Прем'єр-ліга

Оболонь – Верес 0:0. Україна, 8-й тур. Звіт

«Оболонь» на своєму полі зіграла внічию з «Вересом». Команди створили декілька небезпечних моментів, але голів не забивали.

2023-09-22 19:26

Востаннє дотепер суперники зустрічалися у вересні 2021 року у матчі 1/16 фіналу розіграшу Кубку України. У Києві тоді «Верес» обіграв «Оболонь» – 1:0. А єдиний м’яч провів Михайло Шестаков.

Загалом у попередніх п‘яти зустрічах пивовари ніколи не перемагали рівнян. У цій грі кияни твердо вирішили зламани невдалу для себе традицію. Принаймні у першому таймі «Оболонь» відіграла у шалено високому темпі.

Вже на третій хвилині зустрічі Семен Вовченко помилився перед власними воротами і Ігор Краснопір опинився сам на сам з Євгеном Пастом. Нападник «Оболоні» обіграв голкіпера, але пробив надто слабко і Василь Курко після підбору вибив м‘яча подалі.

Згодом Євген Паст двічі рятував команду після ударів Віталія Груші і того ж таки Ігоря Краснопіра.

У середині першого тайму супершанс змарнував Руслан Черненко. З лівого краю метрів з двадцяти п‘яти він майже ідеально виконав штрафний і м‘яч у влучив поперечину воріт «Вереса».

Перед самою перервою ще одну нагоду не реалізував Ігор Краснопір, в дотик пробивши повз ворота після передачі справа.

У «Вереса» за сорок п‘ять хвилин були лише два дуже неточних удати від Олександра Кучеренка і Миколи Гайдучика.

Натомість, одразу по перерві забивати мали вже рівняни. Причому, одразу двічі. Спершу Яго метрів з шести не зумів влучити у порожні ворота після прострілу Владислава Шарая з лівого флангу. А згодом вже Микола Гайдучик не зумів поцілити у площину воріт після передачі партнера низом з того ж таки лівого краю атаки.

Кияни відповіли дуже небезпечним, але неточним ударом Руслана Черненка зі штрафного.

А біля протилежних воріт Максим Марусич і Микола Гайдучик після швидкої контратаки вийшли вдвох проти голкіпера суперників, але асистент арбітра справедливо зафіксував офсайд у цьому епізоді.

Перед фінальним свистком свій шанс не реалізував також Ігор Мединський. М‘яч після його удару влучив у спину Василя Курка.

Нічия – 0:0 у матчі, де команди на двох завдали понад два десятка ударів по воротах один одного.

ОБОЛОНЬ – ВЕРЕС – 0:0
Оболонь:
Рибка, Приймак, Мороз, Тарануха, Мединський, Лук'янчук, Черненко (Дубко, 83), Прокопенко, Груша (Суханов, 72), Нагієв, Краснопір (Чернов, 46).
Верес: Паст, Вовченко, Яго (М.Шестаков, 66), Кучеренко (Кухарук, 79), С.Шарай, Кучеров, Гакман, В.Шарай (Світюха, 90), Гайдучик (Балан, 79), Шевченко (Марусич, 46), Курко.
Попередження: Груша (23), Прокопенко (64), Дубко (86) – Кучеренко (20), Шевченко (25), Гакман (53), Марусич (62), Курко (67), М.Шестаков (90+3).

nkveres.com