Україна

Прем'єр-ліга

Інгулець – Минай 1:2. Україна, 4-й тур. Шаран кладе край невдачам

Перемігши у Петровому, «Минай» перервав відразу дві прикрі супер-серії.

2022-09-12 17:07

Протистояння команд, які два роки тому синхронно і вперше зайшли в УПЛ, видався напруженим. В обох таборах розуміли, що мають непоганий шанс взяти гору над суперником, який не дуже вдало розпочав нинішній сезон. Як виявилося, більш невдалим старт виявився для «Інгульця».

Гості справді виглядали сміливіше й наполегливіше, хоча про велику кількість моментів у грі мова не йшла. До перерви по воротах загалом було завдано лише три удари, однак один із них підопічні Володимира Шарана все-таки конвертували в гол.

Олексій Хахльов виконав гострий крос з лівого флангу, а 21-річний Богдан Твердохліб, який проводив лише третій матч на рівні УПЛ, бездоганно зіграв на другому поверсі. До якихось серйозних змін у характері гри це взяття воріт не призвело, і на перерву футболісти пішли за мінімальної переваги «Миная».

На другий тайм наставник «Інгульця» Сергій Лавриненко випустив двох націлених на атаку виконавців, а згодом кинув у бій ще одного, довівши кількість форвардів у своєму складі до чотирьох. І хоча «джокерам» не бракувало завзяття й бажання, істотних дивідендів ці рокіровки господарям не принесли.

Натомість минайці спромоглися зробити ще один влучний постріл. Захисник Ігор Гончар промчав уздовж правої бровки, подав, а Хахльов у дотик увігнав м’яч під поперечину. До речі, чемпіон світу-2019 у складі української «молодіжки» (U-20) вперше відзначився у Прем’єр-лізі ударом з гри.

Після цього гості віддали опонентам територію, зосередилися на захисті переможного рахунку і зрештою досягли свого, хоча кінцівка і вийшла наднервовою. Олександр Бандура навмисно зіграв руками за межами карного майданчика, побачив перед собою червону картку, а «Інгулець» відразу реалізував штрафний і більшість відповідно. Відзначився за допомогою рикошету Олександр Козак. Інтрига відродилася, проте ще на один спортивний подвиг петрівців не вистачило.

Три завойовані очки не тільки підкинули «Минай» з 15-го на 9 місце. Вони дозволили команді перервати дві прикрі серії. По-перше, перед цим закарпатська команда не могла здобути звитягу в 19 матчах поспіль. По-друге, вона на рівні УПЛ взагалі ще жодного разу не перемагала на чужих полях, хоча встигла провести в еліті 23 виїзні зустрічі. Отже, хлопцям Шарана – потрійні привітання.

ІНГУЛЕЦЬ – МИНАЙ 1:2
Гол: 
Козак (90+1) – Твердохліб (18), Хахльов (60).
Інгулець: Паламарчук, Нагієв, Поспелов, Ченбай, Смоляков, Кучеренко, Коробенко (Козак, 46), Клименко (В.Близниченко, 46), Одарюк (Марусич, 66), Запорожець, Сітало.
Минай: Бандура, Трубочкін, Немчанінов, Горін, Гончар, Віленчук, Воробчак (Рогозинський, 80), Твердохліб, Хахльов (Кемкін, 90), Кулієв, Вишневський (Колесник, 69).
Попередження: Клименко (43), Сітало (68), Близниченко (90+3) – Трубочкін (77).
Вилучення: Бандура (89).
Арбітр – Анастасія Романюк (Івано-Франківськ).
12 вересня. Петрове. Ст-н «Інгулець». +16’С. Без глядачів.

footclub.com.ua