Україна

Прем'єр-ліга

Металіст 1925 – Ворскла 3:2. Україна, 27-й тур. Звіт

Харків'яни здобули першу перемогу під керівництвом Віктора Скрипника, перервавши 14-матчеву безвиграшну серію.

2024-05-04 23:00

Вирішальні миттєвості сезону української Прем’єр-ліги наближаються все сильніше з кожним наступним тижнем. І цього вікенду ми вели розмову в контексті двадцять сьомого туру національної першості, тобто до фінішу часу залишалось зовсім небагато. А отже й на будування планів щодо власного порятунку від вильоту в команд, яким це загрожувало, не залишалось.

Саме тому від матчу на полі стадіону «Лівий берег» у Києві проти полтавської «Ворскли» харківський «Металіст 1925» хотів лише одного – нарешті перемогти під орудою Віктора Скрипника та залишити останню сходинку турнірної таблиці, яку «жовто-сині» ділили із закарпатським «Минаєм» упродовж останнього тижня. «Зелено-білі» тим часом марили виключно майбутнім фіналом Кубка України проти донецького «Шахтаря», тож навіть три поспіль поразки в чемпіонаті їх не дуже хвилювали.

Цей матч приковував до себе увагу вже з перших хвилин, бо команди одразу набрали непогані оберти. Ну то й що, що десь пів тайму ми навіть натяку на небезпеку не бачили? Хіба в УПЛ таке вперше трапляється? Тут важливіше було зафіксувати той факт, що ніхто й не думав закриватись у щільному захисті, хоча й передумови для цього були.

І зрештою ця гра запала. На 26 хвилині «Металіст 1925» провів черговий м’яч у цьому сезоні за підсумком прямої подачі кутового, а Габелок за відсутності Юрченка оформив результативний пас на Безуглого. Здавалося б, що «Ворскли» за результат не дуже-то й потрібно було чіплятись, але вона одразу відповіла своїм кривдникам голом формально від Кане, але через суттєву зміну траєкторії польоту м’яча під час його удару з пів кола перед штрафним м’яч переписали на автогол Безуглого.

Але то – суто формальність як для протоколу, так і для самих харків’ян, які не погодились перший тайм завершувати нічиєю, а отже пішли пресингувати до чужих воріт. І одразу ж Габелок перехопив передачу Хрипчука в небезпечній зоні й спрямував дальній постріл під праву стійку чужих воріт. А це вже геть інший настрій для господарів на другий тайм. Вони навіть не поспішали повертатись із підтрибунних приміщень через це.

І коли друга половина матчу таки стартувала, «Ворскла» одразу побігла відіграватись, тож у нас просто не залишалось часу на відпочинок. Степанюк ледь не з першої спроби поцілив у поперечину ударом головою на завершення подачі з правого флангу, але щоб такий момент ще раз виник у полтавців, то треба було ще почекати чимало часу. «Металіст 1925» кинувся вгамовувати гру.

Але в підсумку вийшло так, що саме заключні 15 хвилин вийшли ледь не найбільш гарячими для обох команд у цьому сезоні. Спочатку Феліпе не встиг вийти на поле, а вже за мить рукою зупинив подачу з лівого флангу атаки суперників у центрі власного штрафного. Арбітрам знадобився VAR, але рішення про очевидний пенальті це не змінило. Юсов його спокійно реалізував, хоч і на воротах проти нього стояв Ісенко, і тоді здавалось, що перемога від «жовто-синіх» нікуди не втече.

Але команда Долганського билась до останнього, через що в нас не компенсований час був, а суцільна сутичка на футбольному полі – такий бойовий настрій був у обох команд. І «Ворскла» в підсумку один м’яч відіграла. Теж із пенальті, який Степанюк прострілом із лівого флангу в руку Безуглого спочатку заробив, а потім і реалізував. Проте на більше часу в гостей просто не вистачило.

Наступними вихідними харківський «Металіст 1925» гостюватиме в одеського «Чорноморця», тоді як полтавська «Ворскла» прийматиме закарпатський «Минай».

МЕТАЛІСТ 1925 – ВОРСКЛА – 3:2
Голи: Безуглий (26), Габелок (39), Юсов (80, з пенальті) – Кане (32), Степанюк (90+5, з пенальті).
Металіст 1925: Мозіль, Безуглий, Імереков, Фарина, Капінус, Габелок (Вачіберадзе, 90+2), Обіная, Юсов (Арі, 81), Гармаш (Курило, 90+3), Борячук (Фрімпонг, 73), Сидоров (Бичек,  73).
Ворскла: Ісенко, Крупський, Пердута, Хрипчук, Бацула, Челядін (Скляр, 59), Сіссоко (Глущенко, 75), Кане (Феліпе, 75), Нестеренко (Мякушко, 59), Якубу (Корнієнко, 46), Степанюк.
Попередження: Гармаш (46), Імереков (90+3) – Корнієнко (86), Степанюк (90+1).

4 травня 2024 20:16

http://footclub.com.ua

ua-football.com