Україна

Прем'єр-ліга

Ігор Суркіс: «Війна, безумовно, закінчиться нашою перемогою, і ми будемо відновлювати футбол»

Президент «Динамо» Ігор Суркіс після матчу з «Ворсклою» (2:0) в ефірі програми «Циганик LIVE» розповів про задачі киян в чемпіонаті, прокоментував перехід Сергія Сидорчука в бельгійський «Вестерло», а також оцінив перспективи молодих гравців команди.

«Футбольний клуб»

2023-09-18 20:30

– Хлопці молодці, майже вся основа була у збірній. Молодці, але треба працювати далі. Моменти потрібно реалізовувати, особливо такі моменти, які були у нас у матчі з «Ворсклою».

Відхід Сидорчука? Важке рішення. Я спілкувався з Мірчею Луческу, і Сидорчук заслужив, щоб його відпустили, бо цей хлопець багато віддав «Динамо». У грошах питання не стояло. Сподіваюся, у нього все вийде. І він має можливість повернутися в клуб, це вірний динамівець. У Сергія було бажання піти та спробувати себе в європейському футболі.

Завдання на чемпіонат? Два роки ми їздили. Перш за все, це були благодійні матчі, які ми грали. І дуже тяжко нам було. Того сезону ми зіграли 18 виїзних матчів. Логістика була дуже складною: переїзди, автобуси, літаки. Якщо команда буде готуватися належним чином, ми будемо боротися за перше місце.

Усі сьогодні вирівнялися. На жаль, наш чемпіонат став слабкішим. Не у тому плані, що усі команди приблизно одного рівня, а немає яскравих іноземців. Сьогодні у нас у старті були тільки українці. Команда росте, коли є сильні футболісти, за якими тягнеться молодь. Назар Волошин – продукт школи «Динамо». Ці хлопці мають розуміти, що сьогодні можуть увірватися в основний склад «Динамо» і як Сидорчук грати десятиліттями.

Війна, безумовно, закінчиться нашою перемогою, і ми будемо відновлювати футбол, до нас їхатимуть легіонери. Я це все розумію, але поки такий період, хлопці мають забронювати місце в основі, щоб ми не дивилися вже на західний ринок.

footclub.com.ua