Україна

Прем'єр-ліга

Чорноморець – Минай 3:0. Україна, 11-й тур. Звіт

Одесити підтвердили статус фаворита пари. Ключовою фігурою на полі став Андрій Штогрін, який оформив дубль та зробив гольову передачу.

2023-10-21 17:52

Найкраща домашня команда чемпіонату розправилася на своєму полі з головним аутсайдером ліги. Розправилася справедливо. «Чорноморець» створював більше, і забив три голи, але за рахунку 1:0 «Минай» міг претендувати на пенальті. Однак рефері Новохатній не побачив з боку Васильєва фолу у своєму штрафному майданчику на Булезі. Захисник «Минаю» в цьому епізоді отримав травму, і не зміг продовжити матч.

Старт матчу проходив у неспішному ритмі, що швидше було на руку «Минаю». Однак «Чорноморець» виглядав набагато симпатичніше у володінні м'ячем, його атаки були більш продуманими і змістовними. Не було відчуття, що гол – справа часу, проте одесити були сильнішими.

І клас господарів усе ж дався взнаки. Дуже красива комбінація. Ієде та Бадібанга розіграли стіночку, Зігі виконав простріл, а Штогрін переправив м'яч у ворота п'ятою.

«Минаю» вдалося двічі огризнутися напівмоментами, і також був той самий момент із Булезою. Васильєв вибивав м'яч з-під ніг гравця «Минаю», але все ж таки і зачепив Булезу теж. Гомілкостоп 19-річного футболіста викрутився неприродним чином, і йому було дуже боляче. Однак суддя Новохатний, розглянувши епізод на відео, фолу не побачив. 

Шаран сподівався, що в другому таймі його команді вдасться переломити гру, але тренер «Миная» нічого позитивного не побачив, і не довго думаючи провів чотири заміни.

У результаті закарпатці пропустили ще двічі. Спочатку центрбек Салюк зіграв на перехопленні, протягнув м'яч до штрафного, дав пас Бадибанзі, навіс, і Штогрін знову був на завершенні, а згодом автор дубля вже сам віддав асист, коли виконав розрізну передачу на Кузика.

3:0 – справедлива перемога «Чорноморця», що після матчу визнав і Володимир Шаран. «Минай» залишається останньою командою чемпіонату без жодної перемоги, «Чорноморець» тимчасово піднявся на друге місце.

ЧОРНОМОРЕЦЬ – МИНАЙ – 3:0
Голі: Штогрін (19, 68), Кузик (81).
Чорноморець: Варакута, Брагару (Гучек, 90+2), Єрмаков, Салюк, Путря, Васильєв, Кузик (Авагімян, 84), Шпорн, Бадібанга (Дада, 87), Ієде (Хадіда, 87), Штогрін (Вакула, 87).
Минай: Бандура, Булеза (Дмитрук, 38), Нємчанінов, Мельник, Солдат, Вітенчук, Рогозинський (Гечев, 54), Твердохліб (Голуб, 66), Ралюченко (Кораблін, 65), Вишневський (Одарюк, 66), Гунічев.
Попередження: Ралюченко (48), Мельник (72).

ua-football.com