Україна

Прем'єр-ліга

Дніпро-1 – Чорноморець 5:2. Україна, 15-й тур. Звіт

Одесити ще в першому таймі залишилися в меншості, що й вирішило долю зустрічі. Три очки господарям забезпечили голи Олександра Філіппова, Володимира Адамюка, Богдана Леднєва, Володимира Танчика та Дениса Мирошниченко.

2023-11-27 19:13

Наставник дніпрян Юрій Максимов повністю повторив той же склад, котрий переграв у гостях «Шахтар» перед перервою у чемпіонаті, а якщо не рахувати воротарську позицію, то склад спортклубівців не змінюється вже четверту гру поспіль.

Одесити першими провели різку атаку, яку навіть завершили ударом у ближній кут, на який зреагував Волинець, але перед цим Путря заліз в офсайд. Дніпряни відповіли подачею Піхальонка зі штрафного, котрий заробив Мирошніченко (фол Бадібанги цілком тягнув і на жовту картку, але її не було), проте удар головою у Гуцуляка явно не вийшов. Значно гостріше був удар Олексія на 10-й хвилині, коли м’яч просвистів поруч із стійкою.

Спортклубівці починають пресингувати суперника  і відібравши м’яч у суперника біля його кутового прапорця спортклубівці завершили комбінацію неточним ударом Рубчинського. Після такого ж пресингу Піхальонок змушує суперника вибити м’яч в аут, з якого Адамюк робить вкидання на кут воротарського майданчику, де Філіппов розгортає захисника і влучно б’є низом у дальній кут -1:0!

Пропущений гол змусив заграти гостей активніше і одразу ж вони завдали першого неточного удару, при цьому  арбітриня зустрічі побачила в епізоді кутовий. Невдовзі одесити заробили штрафний удар прямо перед карним майданчиком дніпрян, Авагімян завдав удару в поперечину, після чого м’яч влучив у Волинця і залетів у сітку воріт - 1:1.

Дніпряни знову перехоплюють ініціативу і ось вже прохід Рубчинського завершується падінням у карному майданчику гостей, а у наступній хвилі атаки захисники блокують удар Піхальонка, а Варакута накриває м’яч після  удару Лєднєва.

На 27-й хвилині Піхальонок випередив Авагімяна після довгої передачі Волинця і одеситу довелося зупиняти прохід Олександра фолом останньої надії – горсті залишаються у меншості, а Варакута тягне штрафний у виконанні Лєднєва. Дніпряни притискують суперника до його карного майданчику, шукаючи моменти для ударів, і якщо з ударом Рубчинського Варакута впевнено впорався, то постріл Бабенко довелося відбивати, після чого захисники блокували простріл Піхальонка.

На 39-й хвилині Філіппов міг оформити дубль, замикаючи навіс Піхальонка, але Варакута відбив м’яч з під поперечини на кутовий, після подачі якого Сваток влучає у руку захисника одеситів, але це не переконує бригаду арбітринь призначити пенальті.

У перерві замість Філіппова вийшов Танчик і на вістрі атаки перейшов Гуцуляк. Саме Гуцуляк став своєрідною стінкою для Адамюка, котрий обігрався з партнером і з носку пробив низом у дальній кут – 2:1 попереду спортклубівці на самому початку другого тайму! Невдовзі Гуцуляк міг довести перевагу дніпрян до двох м’ячів, але з близької відстані пробив головою прямо у руки голкіперу.

Але на 57-й хвилині одесити ледве не відновили рівновагу, коли Кузик опинився перед Волинцем, але пробив неточно. Розуміючи, що перевага дуже хитка спортклубівці одразу провели блискучу комбінацію Піхальонок – Танчик – Лєднєв, коли останньому залишалося влучити з метру у порожні ворота.

Повністю контролюючи події на полі для дніпрян головним було не помилятися поблизу власного карного майданчику, але дві поспіль обрізки подарували гостям два моменти, але суперники обидва рази били повз воріт. Далі спортклубівці почали більше використовувати контратаки і після виходу два в два Гуцуляк пробив над поперечиною. Проте одесити продовжують атакувати і спочатку Самсон б’є головою вище воріт, а у наступній атаці Сарапій у чистому підкаті вибиває м’яч з під ніг Бадібанги, не даючи йому вийти сам на сам із голкіпером.  У підсумку на 76-й хвилині чергова атака гостей завершилася голом Кузика, який спокійно розстріляв ворота спортклубівців у карному майданчику.

За мінімального рахунку дніпряни взяли м’яч під контроль, повністю позбавивши суперника можливості проводити атаки, а джокером спортклубівців у ці хвилини став Танчик, котрий двічі відбирав м’яч у суперників на їх половині поля, і якщо у першому випадку його удар був неточним, то з другої спроби Володимир прошив голкіпера – 4:2! А вже у компенсований арбітринею час Мирошніченко перехопив передачу суперника перед карним майданчиком і завдав невідпорного удару в дев’ятку! 5:2 – непроста, але повністю заслужена перемога дніпрян, котрі очолюють турнірну таблиці після першого кола!

ДНІПРО-1 – ЧОРНОМОРЕЦЬ – 5:2
Голи: Філіппов (16), Адамюк (49), Лєднєв (59), Танчик 990), Мирошниченко (90+2)  Авагімян (20), Кузик (76).
Дніпро-1: Волинець, Адамюк, Сваток, Сарапій, Мирошніченко, Бабенко, Піхальонок (Вітіньо, 78), Рубчинський, Лєднєв (Кравець, 82), Гуцуляк, Філіппов (Танчик, 47).
Чорноморець: Варакута, Путря, Салюк, Васильєв, Брагару, Кузик, Шпорн (Хадіда, 89), Штогрін (Бойчук, 89), Бадібанга, Авагімян, Ієде (Вакула 88).
Попередження: Сарапій (21)  Путря (67), Бадібанга (73), Штогрін (77).
Вилучення: Авагімян (27).

scdnipro1.com.ua