Україна

Прем'єр-ліга

Зірка – Карпати – 3:2

Традиційно незручна «Зірка» для «Карпат». Хоча, львівська команда, як і в минулому матчі у першій частині чемпіонату, могла закривати всі питання на початку зустрічі. Скориставшись тим, що оборона суперника грає не щільно і без під страховки, Гладкий налагодив взаєморозуміння із Мірошніченком, зміщався до флангу, звідки спокійно проходив до воріт, без супротиву захисників. 

Прес-служба ФК «Карпати»

2017-04-29 16:36

Один з таких проходів завершився пенальті. Важко сказати, після якого з двох порушень правил Сергій Березка вказав на точку, але Гладкий свій шанс використав сповна, точно пробивши в кут. Після цього форвард «Карпат» двічі асистував на Худоб’яка, але щоразу капітану «Карпат» заважав Євген Паст. Взагалі, карпатівці в атаці виглядали доволі солідно, регулярно знаходили вільні зони і моменти для ударів. 

«Зірка» відповіла скандальним стандартом. Після подачі та виносу, пішла довга передача на лінію карної зони, звідки Наілсон п’ятою продовжив рух м’яча на свого партнера. Усе б нічого, от тільки він перебував у двометровому офсайді, не помітити якого було просто нереально. Тим не менше, ані свистка, ані піднятого прапорця ніхто не почув і не побачив. Боровик кинувся рятувати ситуацію: двічі він ліквідовував небезпеку, але з третьої спроби ніхто не завадив пробити Білоногу – 1:1. 

Питання до судді виникли і після призначеного пенальті за начебто фол Дитятьєва. Гравець «Зірки» відлетів від захисника «Карпат», як від трансформатора, переконавши Березку вдруге вказати на точку: Загальський пробив по центру, Боровик шукав щастя в куті – «Зірка» вийшла вперед. 

«Карпати» нагнітали ситуацію, уже треба було відіграватися. Але наприкінці тайму пропустили випад Драченка, який на швидкості пролетів усю оборону і точно пробив у верхній кут з-під Лобая, який стелився у підкаті. У цій ситуації кіпер «левів» вже ніяк не міг виправити ситуацію. Тож на перерву «леви» пішли за сумного рахунку 3:1. 

Павло Ксьонз, який повернувся в обойму, вийшов одразу на другий тайм, але героєм стартових хвилин став не він. Після подачі кутового, м’яч відскочив до Гуцуляка, який з лінії карної зони дуже точно і несподівано пробив у самісінький кут – 3:2.

Після такого емоційного сплеску Сергій Березка знову охолодив запал «левів». Олексій Дитятьєв посперечався із боковим арбітром за аут, через що одразу побачив перед собою червону картку. А за кілька хвилин, Ігор Худоб’як зреагував на передачу від партнера і забив головою класний гол, однак судді зафіксували офсайд. Повтор показав, що капітан «Карпат» знаходився на одній лінії із останнім оборонцем... 

До кінця матчу «зелено-білі» атакували, при цьому не забуваючи про оборону власних воріт. Боровик кілька разів встиг врятував команду після виходів сам на сам. Але безжальний свисток Березки зафіксував поразку для «Карпат»...

ЗІРКА – КАРПАТИ – 3:2
Голи:
 Білоног (26), Загальський (30, з пенальті), Драченко (45) – Гладкий (15, з пенальті), Гуцуляк (50).
Зірка: Паст, Полегенько, Наїлсон (Кучеренко, 46), Перейра, Драченко, Загальський (Щедрий, 78), Дришлюк (Жуков, 75), Бацула, Сітало, Білоног, Фатєєв.
Карпати: Боровик, Дитятьєв, Нестеров, Матвієнко, Лобай, Вербний, Мірошніченко (Грисьо, 87), Худобяк, Філімонов (Ксенз, 46, Чачуа, 77), Гуцуляк, Гладкий.
Попередження: Дришлюк (35), Фатєєв (46), Щедрий (90+3) – Філімонов (6), Ксенз (57).
Вилучення: Дитятьєв (68).

fckarpaty.lviv.ua