Україна

Прем'єр-ліга

Україна, 7-й тур. ЛНЗ – Рух 2:1. Звіт про перестрілку джокерів

Історичну домашню перемогу черкащанам приніс влучний удар Максима Прядуна незадовго до фінального свистка.

«Футбольний клуб»

2023-09-17 15:18

Цей матч був номінально другим для білоруського наставника Олега Дулуба на чолі ЛНЗ, який до цього дня на своєму полі в поточному сезоні лише поступався – три фіаско з трьох можливих. Проте команда була налаштована зламати прикру традицію, тим більше напередодні Черкаси відсвяткували 737-й день народження, і  написи на футболках господарів нагадували про це.

«Рух», який зустрів 7-й тур без жодної поразки в пасиві, вважався фаворитом зустрічі. Проте до перерви наполегливіше і впевненіше виглядали хлопці, які представляють Лебединський насіннєвий завод. Не можна сказати, що у голкіпера львів’ян Дмитра Ледвія було занадто багато роботи, проте тиск на їхній захист відчувався.

Зрештою, дебютанти УПЛ були нагороджені за свою активність. Богдан Слюбик необережно прийняв м’яч біля власного карного майданчика, дозволивши обікрасти себе Денису Норенкову. Екс-захисник «Чорноморця» зорієнтувався у ситуації, вискочив сам-на-сам із голкіпером і впевнено пробив повз нього – 1:0.
    
Підопічні Віталія Пономарьова, які до перерви створили лише один небезпечний момент (після прострілу Соломона із непоганої позиції вище поперечини пробив Марко Сапуга), зазвичай проводять другий тайм потужніше, ніж перший, і ця гра не стала виключенням. Особливо це було помітно після виходу на заміну бразильця Таллеса та нападника молодіжної збірної України Іллі Квасниці.

Власне, ця парочка «джокерів» і організувала гол у відповідь. Таллес викатив м’яч на хід партнеру, і 20-річний Квасниця, увірвавшись справа до карного майданчика, чітким ударом вразив дальній кут. Для Іллі це взяття воріт стало вже третім у поточному чемпіонаті, причому кожного разу він відзначався, підсилюючи свою команду по перерві.

Після того, як рівновага була відновлена, «Рух» мав кілька можливостей, аби вийти уперед, проте змарнував їх. А ось ЛНЗ таки витягнув щасливий квиток. І якщо Іван Тищенко схибив, пробиваючи головою, то ще один «джокер», досвідчений Максим Прядун, завдаючи удару метрів з 10-12, все зробив як слід. Не виключено, за кілька секунд до цього нападник сфолив на Олексії Сичі, а потім ще підіграв собі рукою, однак VAR жодного порушення не зафіксував.

Спливала 86-а хвилина, і організувати належний штурм гості не встигли, паралельно втративши нагоду вийти на друге місце. Тоді як ЛНЗ, здобувши першу, історичну домашню звитягу на рівні УПЛ, відразу стрибнув із передостанньої позиції на десяту.

ЛНЗ – РУХ 2:1
Голи: Норенков (36), Прядун (86) – Квасниця (63).
ЛНЗ: Пеньков, Лопирьонок, Калюжний, Муравський, Бойко (Тарасенко, 88), Олійник (Селін, 75), Стасюк, Норенков, Хобленко (Прядун, 68), Г.Пасіч (С.Шестаков, 68), Наумець (Тищенко, 75).
Рух: Ледвій, Сич, Слюбик, Дідик, Роман, Едсон, Притула (Теллес, 55), Сапуга, Руніч (Квасниця, 55), Соломон (Пастух, 84), Климчук.
Попередження: Г.Пасіч (7), Калюжний (89) – Притула (38), Едсон (47), Дыдик (55), Сапуга (77).
Арбітр – Олександр Кальонов (Івано-Франківськ).
17 вересня. Черкаси. Центральний стадіон. +22’C.

footclub.com.ua