Україна

Прем'єр-ліга

Рух – Полісся 1:1. Україна, 18-й тур. Звіт

Львівський «Рух» та житомирське «Полісся» на «Арені Львів» не виявили переможця.

2024-02-25 20:30

У першому офіційному матчі у 2024 році «Рух» вдома приймав «Полісся». Головний тренер львів’ян Віталій Пономарьов довірився переважно тим же гравцям, які мали найбільше ігрового часу в першій частині сезону, втім було й кілька змін. Так, Лях зіграв лівого захисника замість Романа, який пропускав матч через перебір карток, а місце травмованого Сапуги зайняв Олег Федор – юний гравець дебютував у стартовому складі у поєдинках УПЛ.

Обидві команди із самого початку тримали високий темп, але грали на рівних. Втім «Полісся» змогло забити швидкий гол: Макуана подав з флангу, а Будківський, підлаштувавшись під м’яч, влучно пробив та відкрив рахунок у матчі. «Рухівці» ж відповіли небезпечним прострілом зі штрафного у виконанні Ляха. Житомиряни згодом створили ще один момент, коли Тейлор увірвався в штрафний майданчик та потужно вдарив у ближній кут – Ледвій врятував команду. Тоді як Макуана та Фортюне вдвох вибігали в контратаку, але не порозумілись і втратили м’яч. Та на 30-й хвилині капітан «жовто-чорних» Климчук заробив пенальті, який впевнено реалізував Підгурський.

В другому таймі обидва тренери намагались замінами освіжити гру. Водночас на полі було багато боротьби та мінімум гольових моментів, які якщо й виникали, то переважно після стандартів. Та наприкінці гри і «Рух», і «Полісся» активізувались. Спочатку Танковський здалеку пробив повз ворота. А з ударом Таллеса з лінії карного майданчика впорався голкіпер. Також свої якості продемонстрував Ледвій, здійснивши яскравий сейв після дальнього пострілу гравця «Полісся». Крім того, обидві команди мали нагоди забити вже у компенсований час, але гравцям не вистачало влучності.

РУХ – ПОЛІССЯ – 1:1
Голи:
Підгурський (31, з пенальті) – Будківський (12).
Рух: Ледвій, Лях, Дідик, Слюбик, Сич, Підгурський (Бренер, 55), Руніч (Плюмен, 55), Федор (Притула, 65), Пастух, Квасниця (Теслюк, 85), Климчук (Карабін, 76).
Полісся: Бойко, Михайліченко, Шабанов, Чоботенко, Тейлор, Крушинський, Танковський, Макуана (Ндукве, 72), Грицук (Таллес Коста, 62), Фортюне (Назаренко, 69), Будківський (Козак, 62).
Попередження: Підгурський (10), Пастух (87) – Михайліченко (32), Грицук (51), Будківський (55), Тейлор (90+3).

fcruhlviv.com