Україна

Прем'єр-ліга

Верес – Оболонь 3:0. Україна, 23-й тур. Звіт

Рівненська команда вдома без шансів переграла київську «Оболонь». Голи в першому таймі забили Денис Янаков і Микола Гайдучик. У другій половині гри відзначився Яго Сікейра. Єдиний негативний момент для «Вереса», через травму матч не зміг дограти голкіпер Євген Паст.

2024-04-06 17:36

Це був класичний матч за шість очок між борцями за виживання – «Оболонь» випереджала «Верес» на два пункти, але мала жахливу історію протистоянь з рівненцями: три поразки і три нічиї.

Господарі швидко зробили заявку на продовження серії. Денис Янаков спровокував фол Владислава Приймака у карному майданчику і сам реалізував пенальті. «Верес» продовжив тиснути та незабаром забив ще раз. Той-таки Янаков замкнув простріл Миколи Гайдучека, але після підказки VAR бригада Олександра Шандора зафіксувала офсайд у асистента.

Другий гол нікуди від господарів не дівся. Атака рівненців нібито «захлинулась», проте Валерій Кучеров залетів другим темпом і подав на Гайдучека. Форвард «Вереса» ударом з льоту ефектно увігнав м'яч під стійку. Микола мав робити дубль, але вирішив замикати дальню стійку «неправильною ногою».

«Оболонь» нічого не змогла вдіяти і по перерві. Гайдучек знову не впорався з порожніми воротами, партнери двічі струснули каркас воріт. Втім, Яго Сікейра таки довів справу до розгрому обвідним ударом. 3:0 – «Верес» здобув найбільшу перемогу в сезоні і очолив зону перехідних матчів.

ВЕРЕС – ОБОЛОНЬ – 3:0
Голи:
Янаков (6, з пенальті), Гайдучик (31), Яго (86).
Верес: Паст (Когут, 84), Шевченко, Вовченко, Курко, Балан, Кучеренко, Кухарук, Кучеров (Яго, 70), В.Шарай (Шастал, 58), Гайдучик (Морозко, 70), Янаков (Дахновський, 58).
Запасні: Гакман, Сміян, Жуліо Сезар, Мельник, Кльоц, Годя, Шестаков.
Оболонь: Кичак, Прокопенко, Дубко, Приймак, Карась (Осман, 46), Грисьо, Мороз (Косовський, 58), Слободян, Черненко, Вишневський (Груша, 46), Краснопір (Тарануха, 70).
Запасні: Федорівський, Рибка, Лук'янчук, Вовкун, Нагієв, Запорожець.
Попередження: Курко (33), Кучеров (50) – Грисьо (90+2).

football24.ua