Україна

Прем'єр-ліга

Авагімян: «З «Шахтарем» важко грати, коли пропускаєш необов’язкові м’ячі»

2024-05-02 15:12

Півзахисник «Чорноморця» Артур Авагімян оцінив гру своєї команди у перенесеному матчі 12-го туру чемпіонату України з «Шахтарем», у якому «моряки» поступилися з рахунком 1:4.

– Артуре, для тебе «Шахтар» не чужий клуб, проте вашій команді не вдалося на рівних протистояти чемпіону України. Чому?
– Важко одразу все проаналізувати, але голи ми пропускали такі… Самі собі ми привозимо голи на рівному місці. Не знаю, чи виграв би «Шахтар» у цьому матчі, якби не наші помилки. Забиті м’ячі гірників говорять про їхній високий клас.

– Кілька днів тому «Чорноморець» програв поєдинок чемпіонату в Ужгороді. До гри ви впевнені, що ви зможете протистояти «Шахтарю»?
– Ми добре підготувалися до цієї зустрічі, зробили певні зміни у складі. Проте матч ледь розпочався, а ми вже програвали. Невдовзі ми зрівняли рахунок, але тут же пропустили знову. А з донеччанами важко грати, коли ти пропускаєш необов’язкові м’ячі. Третій м’яч Марлон забив під завісу першого тайму – знову наша помилка. Я не скажу, що перший тайм був рівним, адже перевага «Шахтаря» була помітна, але якихось гольових моментів особливо я не бачив, що створив наш суперник.

– У якому з матчів із гірниками одесити виглядали краще – в кубковій грі чи у сьогоднішньому поєдинку?
– І у Львові, і у Києві, ми гідно протистояли чемпіону України. У першому таймі точно.

– Ви їдете до Одеси чи залишаєтеся у Києві готуватися до матчу із «Шахтарем», який відбудеться 5 травня у Києві?
– Ми поїдемо до Одеси. Наші керівники ухвалили таке рішення. Ми готуватимемося вдома, на нашій базі. У суботу повернемось до столиці України.

– Немає такого, що «Чорноморець» уже дограє сезон, адже ви перебуваєте у золотій середині турнірної таблиці?
– Та ні. Завжди хочеться вигравати. Коли ти часто програєш – це б’є по самолюбству футболіста. Поразки – це одне з найнеприємніших почуттів для мене. Я і погано сплю після поразок.

– Чого чекати вболівальникам «моряків» від вашої недільної гри із «Шахтарем»?
– Наші вболівальники зараз справедливо критикують футболістів «Чорноморця». Наші шанувальники бажають бачити наші перемоги. Я хотів би вибачитися перед ними. Ми намагатимемося виправитися в наступному поєдинку.

sportarena.com