Україна

Прем'єр-ліга

Динамо – Рух 3:0. Україна, 6-й тур. Буяльський – тут, Буяльський – там

«Біло-сині» здобули третю перемогу поспіль, якій не завадила і тривала пауза через повітряну тривогу.

Олег МОРОЗОВ, «Футбольний клуб»

2022-10-09 20:18

Після виснажливої і невдалої четвергової гри Ліги Європи наставник «Динамо» Мірча Луческу майже повністю змінив захисну ланку, на яку в Ренні випало серйозне навантаження. Львівський матч зі старту розпочали нові крайки, був замінений і Денис Попов – можливо із тих самих виховних міркувань. Свою позицію зберіг лише Ілля Забарний.

І помилявся той, хто вважав, що у грі з «Рухом» ці рокіровки не матимуть принципового значення. Адже номінальні гості (які, втім, грали вдома) не збиралися притискатися до власних воріт, чатуючи на свої моменти. І моменти ці рухівці створювали – достатньо згадати підступний удар Таллеса метрів з 18 після пасу Юрія Климчука. Денис Бойко тоді приборкав м’яча не без труднощів, лише з другої спроби.

Звісно, територією володіло «Динамо», звісно, неодноразово доводило свої випади до логічного завершення, але протягом першого тайму по-справжньому близьким до успіху було лише тричі.

Спочатку після підключення Олександра Тимчика Віталій Буяльський класно виклав м’яч під ліву Віктору Циганкову, але в того з ударом не склалося – зависоко. Потім вінгер киян отримав гарний шанс забити з другого поверху, одначе після націленого навісу Володимира Шепелєва із вбивчої позиції пробив неакцентовано і у ворота не поцілив.

Зрештою удача посміхнулася Буяльському, який вчасно зіграв на добиванні, скориставшись нечіткою грою Юрія Паньківа. Після того як відправлений Шепелєвим у прорив Костянтин Вівчаренко виконав навіс, 37-річний голкіпер до м’яча дотягнувся, але відбив його занадто близько, на лінію воротарського, де і опинився півзахисник біло-синіх.

І хоча це сталося на 43-й хвилині, «Рух» ще до перерви цілком міг встигнути відновити рівновагу. Бойку довелося нейтралізовувати гострий вихід Богдана Бойчука, а вже за кілька секунд виловлювати м’яч з-під поперечини після «парашуту» Марка Сапуги. Саме останній порятунок призвів до травми голкіпера, і вже на початку другого тайму Денис поступився місцем Руслану Нещерету.  

Молодий «джокер», як і його попередник, без роботи не залишався. Власне, не уникнути б фавориту нервової кінцівки, якщо б не гольове чуття всюдисущого Буяльського. Саме він першим встигнув до відскоку, коли Віталій Роман завадив «замкнути штангу» Денису Гармашу після вивіреного прострілу Циганкова.

Пропустивши вдруге, підопічні Леоніда Кучука були змушені ризикувати, залишати позаду вільні зони, і «Динамо» по гарячих слідах мало збільшувати рахунок. Одначе спочатку Буяльський, а потім Циганков, якому Віталій видав п
ятою пас-цукерочку, змарнували свої можливості.

За 10 хвилин до фінального свистка команди були змушені повернутися до роздягалень через повітряну тривогу, викликану активністю жалюгідних окупантів, що продовжують воювати з мирним населенням.

Пауза тривала без малого півтори години, але на загальний хід подій не вплинула. Київ не тільки втримав переможний рахунок – ледве гра була відновлена, він збільшив свою перевагу і фактично закрив матч. Це Олександр Тимчик після розіграшу ауту і переводу м’яча Гармашем з лівого флангу на правий жахнув з усієї сили під поперечину.

«Рух» опустився на тринадцяте місце, а «Динамо» піднялося на восьме. Єврокубкова зона вже поруч.
 
ДИНАМО – РУХ 3:0
Голи: 
Буяльський (43, 60), Тимчик (80).
Динамо: Бойко (Нещерет, 54), Тимчик, Забарний, Сирота, Вівчаренко, Сидорчук (Андрієвський, 84), Шепелєв, Циганков (Караваєв, 84), Буяльський, Кабаєв (Гармаш, 55), Бєсєдін (Ванат, 78).
Рух: Паньків, Роман, Дідик, Слюсар, Лях (Мисик, 69), Сапуга, Довгий (Слюбик, 82), Бойчук (Карабін, 80), Соломон (Руніч, 80), Таллес (Притула, 64), Климчук.
Попередження: Тимчик (56) – Роман (14), Довгий (37).
Арбітр – Ігор Пасхал (Херсон).
9 жовтня. Львів. Арена Львів. +14’C. Без глядачів.

footclub.com.ua