Україна

Прем'єр-ліга

ТМ. Дніпро-1 – Аркадаг (Туркменістан) 1:0. Звіт

Черговим суперником дніпрян на турецьких зборах став кращий клуб Туркменії «Аркадаг», який був створений тільки минулого року і виграв абсолютно усі 24 матчі свого чемпіонату. Фактично, це варіант збірної Туркменістану, адже кожен з гравців команди має досвід виступів за національну команду.

2024-02-10 17:58

Тренерський штаб дніпрян виставив на гру максимально наближений склад до основи з Юрчуком у воротах. Спортклубівці, які цього разу мали відчутну підтримку від українських дітлахів-сиріт, котрі зараз знаходяться у Туреччині (після гри вони отримали можливість поспілкуватися з футболістами), одразу взяли м’яч під свій контроль, впевнено уникаючи досить високого пресингу суперника.

Перший небезпечний момент дніпряни створили на 12-й хвилині, коли Гуцуляк пробив з меж карного майданчику трохи вище поперечини. Після цього наша команда здійснила ще пару гострих підходів до воріт суперника, але завершити їх ударами не вдалося. Далі було два поспіль кутових, які закінчилися неточним ударом Адамюка.  Спортклубівці продовжили тиск і на 22-й хвилині стрімка комбінація Піхальонок – Філіппов – Гуцуляк завершився потужним ударом останнього у поперечину.

Після цього гра дещо заспокоїлася і туркменам навіть вдалося завдати два неточних удари упродовж однієї хвилини, але далі дніпряни знову підвищили швидкості і ось вже захиснику «Аркадагу» довелося приймати на себе потужний постріл Бабенка, а Мірошніченку з непоганої позиції удар відверто не вдався. І просто вбивчий був момент у Сарапія, якому м’яч накинув у штрафний майданчик Бабенко, проте Едуард не влучив у ворота метрів з шести. До завершення першого тайму дніпряни продовжували володіти тотальною ігровою перевагу, але втілити її хоча б  в один забитий м’яч так і не вдалося.

У перерві в складі дніпрян відбулось три зміни – вийшли Очеретько, Гаджиєв і Маркос Андре. Другий тайм активніше почали туркмени, проте нічого серйозного вони вичавити не зуміли
Спортклубівці почали активні дії в районі 58-ї хвилини, коли подали три поспіль кутових, після яких голкіперу «Аркадага» двічі довелося рятувати свою команду, а ще в одному випадку удар Піхальонка з близької відстані заблокував захисник. Невдовзі Піхальонок знову завдавав удар, тепер з лінії карного майданчику, але прямо у руки воротарю.

Спортклубівці продовжували атакувати, заробляючи багато стандартів, але м’яч ніяк не йшов у ворота, то через самовіддані дії захисту суперників, то не вистачало влучності дніпрянам. Тільки на 77-й хвилині «Аркадаг» зумів завдати перший влучний удар у матчі, але Крапивцов впевнено накрив постріл кращого снайпера туркменського чемпіонату Дурдиєва. А невдовзі знову Дурдиєв завдав потужного удару, тепер зі штрафного, і цього разу спортклубівців врятувала стійка, після чого з добиванням суперника вже впорався Сарапій.

І коли здавалося, що суперник перехоплює ініціативу, дніпрянам нарешті вдалася результативна атака – після прострілу Гаджиєва вчергове заблокували удар Піхальонка, але Олександр знову опинився на м’ячі і зробив передачу Адамюку, від пострілу якого під поперечину мабуть не врятував жоден голкіпер -1:0!

В кінці матчу гра перейшла у жорстку площину, і рефері, після вилучення гравця туркменської команди, невдовзі вирішив завершити поєдинок. Отже, спортклубівці переграють туркменського чемпіона.

ДНІПРО-1 – АРКАДАГ (Аркадаг, Туркменістан) – 1:0
Гол:
 Адамюк (83).
Дніпро-1: 33.Юрчук (12.Крапивцов,71), 99.Адамюк (Баденко,84), 5.Сарапій, 39.Сваток (кап), 30.Кравець (42.Пасіч,60), 11.Мірошніченко (91.Гаджиєв,46), 18.Бабенко, 8.Піхальонок, 22.Рубчинський (27.Очеретько,46), 9.Гуцуляк, 7.Філіппов (28.Маркос Андре,46).
Аркадаг: 1.Чариєв, 2.Аннагулиєв, 13.Баллаков (27.Тамуркін,60), 22.Д.Дурдиєв (21.Гошанов,89), 24.М.Дурдиєв (18.Сапаргулієв,60), 20.Байов (23.Раджебов,71), 9.Бекназаров (6.Товакелоа, 65), 14.Тіркішов, 7.Аманов (25.Мурадов, 65), 5.Башимов (3.Тойджанов,86), 12.Маммедов (8.Худиров, 71).
Попередження: Аннагулиєв (67), Мурадов(68), Сваток (81), Теркішов (88),
Вилучення: Мурадов (90, друге попередження).

scdnipro1.com.ua