Україна

Прем'єр-ліга

Інгулець – Ворскла 0:1. Україна, 5-й тур. Вистачило одного голу

«Ворскла» взяла гору завдяки голу Дениса Олійника та натхненній грі Дмитра Різника.

«Футбольний клуб»

2022-10-01 15:13

Полтавчани, які після чотирьох турів несподівано осіли на останній сходинці, небезпідставно розраховували здобути першу звитягу в чемпіонаті. Тим більше, у «Інгульця» старт сезону також вийшов не найкращим.

Цікаво, що наставник петрівців Сергій Лавриненко не побоявся випустити в старті двох новачків, підписаних наприкінці вересня. І не просто новачків, а новачків, які тривалий час не малі ігрової практики на професійному рівні. Хавбек Андрій Кухарук – з жовтня, а голкіпер Роман Підківка – з травня минулого року.

І саме 27-річний воротар, який свого часу у складі молодіжної збірної України брав участь у ЧС-2015 (U20), став центральною фігурою стартового відрізку матчу. Вийшовши на верхову передачу, Роман не зміг зафіксувати м’яч, після чого був змушений метушливо рятувати ситуацію, кидаючись під удари Руслана Степанюка. Забити не дав, але при цьому зазнав травми і за кілька хвилин попросив заміну. Повернення Підківки в УПЛ вийшло не найкращим.

Тож «Ворскла», яка володіла територіальною перевагою протягом майже всього першого тайму, забивала вже іншому кіперу. Втім, провини Данили Кучера у пропущеному м’ячі немає. Денис Олійник, який отримав пас від того таки Степанюка на вході в карний майданчик (відзначимо й Марлісона, який перед цим виграв важливий повітряний двобій), завдав влучного і щільного удару. Як то кажуть, без шансів.

А ось друга половина зустрічі тривалий час проходила «без воріт», що зрозуміло, цілком влаштовувало гостей, які, здавалося, контролювали ситуацію.

Інтрига відродилася на 71-й хвилині, коли рефері угледів у фолі Ігоря Пердути чітку спробу завадити Володимиру Одарюку вийти сам на сам з Дмитром Різником. Як наслідок – вилучення, і голкіперу «Ворскли» відразу довелося рятувати свою команду після підступного удару зі штрафного Кухарука.

Віктор Скрипник оперативно провів дві заміни, зміцнивши полтавський захист. Мова про збільшення переваги, звісно, вже не йшла.

У підсумку «Ворскла» не без складнощів і не без ефектних сейвів Різника, але виконала свою основну задачу – здобула три очки і з 16-ї позиції стрибнула відразу на 11-ту. А ось «Інгулець», який цього сезону поки не перемагав, – тепер 15-й.

ІНГУЛЕЦЬ – ВОРСКЛА 0:1
Гол: Олійник (34).
Інгулець: Підківка (Кучер, 16), Нагієв (Сітало, 76), Поспелов, Павлов, Саків, Кухарук (Марусич, 85), Кучеренко, Сидоренко, Запорожець, В.Блізніченко, Одарюк.
Ворскла: Різник, Пердута, Яворський, Феліпе (Толі, 46), Кравець, Скляр, Юрченко (Чеснаков, 87), Олійник, Кравчук (Сефері, 60), Марлісон (Зайков, 74), Степанюк (Челядін, 74).
Попередження: Кучеренко (48), Одарюк (90) – Толі (55), Яворський (86), Різник (90+3)
Вилучення: Пердута (71).
Арбітр – Володимир Новохатній (Київ).
1 жовтня. Київ. НТК ім. Віктора Банникова. +21’C.

footclub.com.ua